.

Τα προβλήματα - θέματα προς επίλυση (ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας) δεν μπορούν να περιμένουν...

Δεν θέλουμε και δεν θεωρούμε σκόπιμο να υπεισέλθουμε στις εσωτερικές διεργασίες της ΔΕΗ. Δεν το πράξαμε στις αλλαγές που έγιναν πριν μερικές ημέρες.
Ούτε θα υπεισέλθουμε και στην αναφερόμενη «κόντρα» Αθανασόπουλου – Μελά, Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή Ορυχείων, σύμφωνα με το πρόσφατο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος. Δεν είναι σωστό να διαμορφώνουμε τάσεις και απόψεις και να αναζωπυρώνουμε τις όποιες συγκρούσεις και τις οποίες όλοι γνωρίζουν. Ούτε θα μπούμε στη λογική ορισμένων «ΜΜΕ».
Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι οι προκλήσεις με τα ορυχεία στην περιοχή μας είναι πάρα πολλές. Έχουμε θέματα:
-σοβαρά περιβαλλοντικά για τα οποία η πίστωση χρόνου εξαντλήθηκε και για τα οποία η ΔΕΗ γνωρίζει πολύ καλά τόσο με τη συμμετοχή της στο Σύμφωνο Συνεργασίας όσο και με τις πρόσφατες επιστολές του Συνηγόρου του Πολίτη.
-για τις μετεγκαταστάσεις οικισμών Μαυροπηγής και Ποντοκώμης με τα χρονοδιαγράμματα ήδη να έχουν επί του παρόντος καθυστέρηση και την ανησυχία των κατοίκων έκδηλη.
-για τους πέριξ των ορυχείων οικισμών και την περιβαλλοντική προστασία τους
-για την αναθεωρημένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την οποία υπήρξε καθολική αντίδραση από την τοπική κοινωνία.
-για την αξιοποίηση και αποκατάσταση εδαφών και πληθώρα άλλων μικρών η μεγάλων θεμάτων.

Σίγουρα η εξαγωγή συμπερασμάτων από άρθρα και δημοσιεύματα δεν είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να βγάζει κανείς συμπεράσματα. Γνωρίζει η ΔΕΗ ότι μέλημα της δεν είναι μόνο η βελτίωση των κερδών της αλλά και η ενίσχυση της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης σε μία κοινωνία η οποία απαιτεί άμεσες λύσεις. Εμείς οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή και να δηλώσουμε ότι η όποια λύση προκριθεί, είτε σε μοντέλο διοίκησης είτε σε πρόσωπα, πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή λαμβάνοντας υπόψη και τα παραπάνω..

2 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου