.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου για μετεγκατάσταση της Ακρινής

Είναι σαφές ότι είναι επιτακτική η ανάγκη σήμερα να προχωρήσει ο σχεδιασμός της μετεγκατάστασης της Ακρινής, όπου η ΔΕΗ με τη δραστηριότητά της έχει κάνει πλέον τη ζωή των κατοίκων αφόρητη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία των κατοίκων της Ακρινής, μίλησε μαζί τους και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει εκπτώσεις στα θέματα περιβάλλοντος και δεν θα ανεχθεί τις τριτοκοσμικές περιβαλλοντικές συνθήκες στην περιοχή για να ηλεκτροδοτείται η υπόλοιπη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ έχει και την ευαισθησία και κυρίως την πολιτική βούληση να προχωρήσει στην μεταγκατάσταση της Ακρινής. Χωρίς χρονοτριβές, χωρίς δικαιολογίες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ ξεκάθαρος στις δηλώσεις του. Όπως και ο ίδιος είχε τονίσει, για το ΠΑΣΟΚ τα θέματα υγείας και προστασίας της ποιότητας ζωής προέχουν και είναι στο επίκεντρο των πολιτικών επιλογών του Κινήματος. Πρόθεση μας είναι να λάβουμε γενναίες αποφάσεις και να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και υπευθυνότητα απέναντι στην τοπική κοινωνία.
Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων κατοίκων της Ακρινής με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη δεν υπήρξε καμία δέσμευση. Υπήρχαν μόνο υποσχέσεις ότι θα εξεταστεί το θέμα, αφού πρώτα έρθει η οικονομοτεχνική μελέτη στο Υπουργείο, για να εξεταστεί η καταβολή του κόστους από πλευράς ΔΕΗ και από πλευράς Υπουργείου, ώστε στη συνέχεια να έρθει στη Βουλή τροπολογία.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι εύλογα. Αν υπάρξει διαφωνία των μερών τι θα γίνει; Η απάντηση που πήραν οι κάτοικοι ήταν ότι το θέμα θα εξεταστεί όταν προκύψει. Γιατί δεν ψηφίστηκε η τροπολογία, όταν ήρθε στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ; Και πάλι δεν υπήρξε πειστική απάντηση.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου