.

Αναστολή Λειτουργίας Αιολικών Πάρκων στην Ισπανία;

Η μειωμένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας πολλών αιολικών πάρκων στην χώρα, όπως δημοσίευσε εχθές η έγκριτη ισπανική οικονομική εφημερίδα "Expansion".

«Λόγω της πτώσης της ζήτησης, καθίσταται αναγκαία η αποσύνδεση των αιολικών πάρκων που ήδη παράγουν περισσότερη ενέργεια από ό,τι μπορεί να απορροφήσει το σύστημα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Τα αιολικά πάρκα αντιπροσωπεύουν εγκατεστημένη ισχύ περίπου 17 Gwatt - σε σύνολο 95 Gwatt στη Ισπανία - και όλο και συχνότερα αποσυνδέονται από το σύστημα κατά τις νυκτερινές ώρες, λόγω της μείωσης της ζήτησης.

Τον περασμένο μήνα, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 13,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008, καθώς οι βιομηχανικές μονάδες στη Ισπανία, μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας όπως και η αυτοκινητοβιομηχανία, δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα σε περίπτωση πλεονάζουσας παραγωγής αποσυνδέονται τα αιολικά πάρκα αφού ο χρόνος αναστολής λειτουργίας ενός πυρηνικού ή θερμοηλεκτρικού σταθμού είναι μεγαλύτερος.

Το πρόβλημα ενδέχεται να διογκωθεί "μεσοπρόθεσμα", με την έναρξη της λειτουργίας νέων αιολικών πάρκων και τη συνέχιση της κρίσης, υπογραμμίζουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος.

Πηγή: www.energia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου