.

Δελτίο Τύπου Σπάρτακου για προσλήψεις - νέες μονάδες

Από την πρώτη στιγμή και μετά την ψήφιση του Νόμου 3175/03, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έθεσε επιτακτικά το ζήτημα για την αντικατάσταση, κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο καθώς και την διαχρονική θέση μας για προσλήψεις τακτικού προσωπικού σε αριθμό ικανό να στελεχώσει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες τις επιχείρησης στους σταθμούς και τα ορυχεία, στη διανομή και την μεταφορά . Τα ζητήματα αυτά συνδέθηκαν περισσότερο με την λειτουργία και την δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή.
Η αναγκαιότητα τους, επιβεβλημένη, τα κατέστησε προτεραιότητα, μέτωπα διεκδίκησης του συνδικάτου, αιτία δυναμικών παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων και φυσικά απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.
Λειτουργώντας στους κόλπους ενός σωματείου που ήξερε από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του να εκτιμά σωστά τις καταστάσεις και τα δεδομένα στο Ενεργειακό γίγνεσθαι και να βάζει σωστά τον προγραμματισμό του, δικαιωθήκαμε διαχρονικά στις κινήσεις και τις επιλογές μας. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δικαιώθηκε σε αγώνες, για ζητήματα που ανέδειξε, προέταξε και τα έκανε σημαία για ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Για τα δύο, λοιπόν, από τα πιο δίκαια και συνάμα δύσκολα ζητήματα (των μονάδων δηλαδή και των προσλήψεων), ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και είχε καθοριστικές παρεμβάσεις που δρομολόγησαν τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν σήμερα. Η δυναμική που έχει αποκτήσει και σε κεντρικό επίπεδο του επέτρεψε να έχει άμεση και συνεχή ενημέρωση από την Διοίκηση της ΔΕΗ, από τα κορυφαία Υπουργικά στελέχη, από υπηρεσίες και τμήματα νευραλγικά στον τομέα της ενέργειας. Οι κινητοποιήσεις και δράσεις σε καίριες χρονικές στιγμές και σε ώριμες συνθήκες σε συνδυασμό με τις διαρκής οχλήσεις και παρεμβάσεις (κατά κυριολεξία, σε καθημερινή βάση και προς πολλές κατευθύνσεις) οδήγησαν με σταθερά βήματα στην επίτευξη του στόχου. Όπως και για μία σειρά άλλων ζητημάτων, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ αλλά το καταφέραμε με σκληρή προσπάθεια. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη, δεν εφησυχάσαμε, δεν κάναμε πίσω, δεν ενδώσαμε σε τίποτα λιγότερο από τον αρχικό μας στόχο. Δε μας το επέτρεψαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βασίζονται στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, δεν μας το επέτρεψε η τοπική κοινωνία που μας όρισε μπροστάρη του αγώνα.
Η θετική καταρχήν απόφαση -στις 19/5/09- του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε για την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα V (αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για την Μελίτη 2), η δρομολόγηση των διαδικασιών για τις προσλήψεις (όταν και εφόσον ολοκληρωθούν) είναι βέβαιο ότι θα επιτρέψουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με ασφάλεια και στόχο το μηδενικό ατύχημα, θα επιτρέψουν την σωστή εφαρμογή και τήρηση των κανόνων υγιεινής και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα αποδείξουν στην ουσία πλέον ότι η Ενεργειακή Καρδιά της χώρας τροφοδοτείται με οξυγόνο που θα της επιτρέψει να προγραμματίζει ένα μέλλον όπου η ποιότητα ζωής θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των πολιτών της.
Ο αγώνας που κερδίσαμε δε σημαίνει ότι κερδίσαμε και την μάχη. Γι΄ αυτό συνεχίζουμε και μάλιστα με περισσότερη επιμονή γιατί ανάμεσα στην λήψη αποφάσεων και στην υλοποίησή τους μπορεί να υπάρχουν πολλά κενά, παγίδες, παραλήψεις, εμπόδια. ΟΛΟΙ μαζί καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε γιατί ΟΛΟΙ μαζί είμαστε η δύναμη της περιοχής, ο μοχλός που θα δρομολογήσει το θετικό αποτέλεσμα για την βιωσιμότητα της επιχείρησης, τους εργαζόμενους, την προοπτική της περιοχής, το περιβάλλον, τον λιγνίτη και όσα άλλα προκύψουν.
Ήμασταν και θα ήμαστε παρόντες: δυναμικά, με συνέπεια και αξιοπρέπεια

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου