.

Σπάρτακος για ανοικτή επιστολή Αθανασόπουλου

Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή Αθανασόπουλου για το νέο εργατικό, θανατηφόρο, ατύχημα στην Κάρυστο.

Όταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας προβαίνει σε μία ενέργεια όπως αυτή της σύνταξης και ανακοίνωσης μιας ανοιχτής επιστολής προς όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη της ΔΕΗ, τότε σίγουρα αυτό το γεγονός δε μπορεί να μείνει άνευ σχολιασμού από ένα σωματείο μάλιστα που εκπροσωπεί, ακριβώς το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζόμενων της επιχείρησης στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο.
Δυστυχώς, αφορμή για την έκδοση της επιστολής αποτέλεσε ένα ακόμα θανατηφόρο ατύχημα με συνάδελφο να χάνει την ζωή του κατά την εκτέλεση της εργασίας ανεβάζοντας των αριθμό στην λίστα των θανόντων, μέσα στους 5 πρώτους μήνες του 2009 σε 6!!
Αναλύοντας προσεκτικά το περιεχόμενο της επιστολής κανένας δε θα μπορούσε να διαφωνήσει με την ουσία και την βάση της που εντοπίζονται προς την κατεύθυνση των συνθηκών εργασίας και των διαδικασιών που απαιτούνται και έχουν θεσμοθετηθεί –από την επιχείρηση- προς την κατεύθυνση της ασφάλειας και προστασίας των εργαζόμενων.
Το ότι έχουν γίνει και γίνονται πολλά –από πολλές πλευρές- προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της εκάστοτε, υπάρχουσας κατάστασης είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν. Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από το να εξαλειφθούν οι πιθανότητες δημιουργίας εργατικών ατυχημάτων, δεν επιτυγχάνεται μόνο με το να «ενεργοποιήσει η επιχείρηση, με την μέγιστη αυστηρότητα όλα τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου για την εφαρμογή των κανόνων, διαδικασιών και μέσων ασφαλούς εργασίας και βέβαια να γίνεται ο σχετικός καταλογισμός ευθυνών σε όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους».
Κ. Αθανασόπουλε, μπορεί να είμαστε όλοι –όπως επισημαίνεται- υπεύθυνοι «για να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και οριστικά το εξαιρετικής σημασίας θέμα των ατυχημάτων των εργαζομένων», περισσότερο όμως και καθοριστικά υπεύθυνες είναι οι εκάστοτε Διοικήσεις της Επιχείρησης. Είστε όλοι εσείς που χρόνια τώρα εννοείτε να αγνοείτε τις συνεχείς μας οχλήσεις και επισημάνσεις στο ότι αποτελεί εσπευσμένη αναγκαιότητα η πρόσληψη προσωπικού που θα αποσυμφορήσει πιεστικές καταστάσεις στους χώρους εργασίας και θα δώσει πραγματικά μία ανάσα ζωής σε όλους τους εργαζόμενους.
Πόσοι ακόμα κ. Πρόεδρε θα χρειαστεί να θυσιαστούν μέχρι που να προσλάβετε τους επιτυχόντες και να προκηρύξετε τις νέες απαιτούμενες θέσεις εργασίας.
Μέχρι πότε κ. Πρόεδρε. Είναι στο χέρι σας να βάλετε φρένο στα ¨Τραγικά συμβάντα¨. ΤΩΡΑ.

Γραφείο Τύπου
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

1 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    22/5/09, 8:53 π.μ.

    Aγαπητέ συνάδελφε η καούρα του Αθανασόπουλου είναι τα νόυμερα και μόνο τα νούμερα.Είναι μεγάλο κρίμα αυτοί που θα προσληφθούν να χρωστάνε την επιτάχυνση των διαδικασιών στο νεκρό συνάδελφο.Το δυστύχημα όμως δεν είναι η στάση του Αθανασόπουλου. Το δυστύχημα είναι η στάση των συναδέλφων της 'ανώτερης' διοίκησης που ακολουθεί άβουλα και άκριτα τη νέα 'εταιρική κουλτούρα' wanna be golden-boy!!! Σε αυτή την περίπτωση τη λύση τη δίνει μόνο η βάση των εργαζομένων της ΔΕΗ. Ξεχάστε τις ηγεσίες με έμπνευση το σύστημα επιθυμεί εντεταλμένες ηγεσίες!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου