.

Καταγγελία της ΔΑΚΕ - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ για τις αναθέσεις καθηκόντων στη ΔΕΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, Αθήνα 30/04/2009

Η συνολική διαδικασία αναθέσεων καθηκόντων 1ου έως 4ου επιπέδου στάθμης, όπως αυτή θεσμοθετήθηκε και λαμβάνει χώρα αυτό τον καιρό, επιβεβαιώνει αδιαμφισβήτητα ότι η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. φαλκιδεύοντας τις αποφάσεις του Δ.Σ. της, προχωρά με αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες στον στελεχιακό απορφανισμό της Επιχείρησης.
Το αποτέλεσμα είναι πλέον φανερό. Η αποδόμηση του Στελεχιακού Ιστού της Επιχείρησης ο ευτελισμός των στελεχών, η απαξίωση των δυνατοτήτων τους και η αδυναμία εύρυθμης και συνεχούς λειτουργίας της Επιχείρησης.
Παρά τις προειδοποιήσεις όπως αυτές εκφράστηκαν με Aνακοινώσεις και Eξώδικα ο κ. Αθανασόπουλος και το «μπλοκ» των εξωτερικών συνεργατών με επικεφαλής την κα Τζαννέτου αποφάσισαν και διέταξαν την κατάργηση κάθε νόμιμης διαδικασίας και την καρατόμηση ικανότατων στελεχών με επιστημονική κατάρτιση και διαχρονική προσφορά στην Επιχείρηση για αυτούς τους λόγους:

Καταγγέλλουμε

* τον πρόεδρο της ΔΕΗ και την διοίκηση του για τον τρόπο με τον οποίο λήφθηκαν οι αποφάσεις 220 & 189/2008 και την προχειρότητα με την οποία εφαρμόστηκαν, διότι έχουμε το μοναδικό φαινόμενο στα χρονικά της Επιχείρησης να παραβιάζεται το πνεύμα και το γράμμα των εν λόγω αποφάσεων κατά τη διαδικασία εφαρμογής τους και ουσιαστικά να μην τηρούνται.
* την άνιση μεταχείριση εργαζομένων της Επιχείρησης καθότι με αυθαίρετους και μεροληπτικούς όρους αποκλείεται η συμμετοχή πληθώρας Στελεχών τα οποία μέχρι πρόσφατα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής των εν λόγω θέσεων Ιεραρχίας.
* την ανυπαρξία διαφάνειας και κάθε θεσμικής δυνατότητας ελέγχου καθόσον δεν προβλέπεται ουσιαστικά η δυνατότητα συμμετοχής τόσο την διαδικασία όσο και στις τελικές επιλογές από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, γεγονός που αποτελεί καταστρατήγηση της ΣΣΕ του 1990 καθώς και τη μη εφαρμογή της απόφασης 65 του Δ/Σ της ΔΕΗ Α.Ε, που αποφασίστηκε ομόφωνα.
* Το ότι υπο αδιαφανή κριτήρια μεθοδεύτηκαν προγενέστερες διαδικασίες παράλληλων μετακινήσεων που οδήγησαν σε αυτόματη ανανέωση, της θητείας ορισμένων στελεχών αλλά και στον εξοστρακισμό άλλων ικανών που θα μπορούσαν να καλύψουν τις εν λόγω θέσεις ευθύνης.
* Το γεγονός ότι η επιλογή έγινε χωρίς την απόφαση επιτροπής, χωρίς εκπροσώπηση των κατηγοριών, συνεπώς «χωρίς αξιολόγηση» ενέχει σοβαρούς κινδύνους αυθαιρεσιών και μεροληπτικής αντιμετώπισης των υποψηφίων. Η όλη δε διαδικασία οδηγεί στην αμφίβολη νομιμότητα συμμετοχής ως συνυποψήφιων, του αξιολογητή και του αξιολογούμε!! Τα δε υπόλοιπα κριτήρια επιλογής παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Η ΔΑΚΕ αναλαμβάνει από σήμερα την υπεράσπιση και το δικαστικό αγώνα όλων των αδικημένων στελεχών, στη βάση της ιδεολογίας της η οποία προτάσσει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη νομιμότητα.
Σε αυτή τη κατεύθυνση καλούμε όλα τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε να αναλάβει ο καθένας ξεχωριστά την ατομική του ευθύνη.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι με τις προαναφερόμενες διαδικασίες ο κ. Αθανασόπουλος και οι συνεργάτες του μεθόδευσαν τον αποκλεισμό στελεχών της ΔΑΚΕ σε τέτοιο βαθμό ώστε οι ΔΑΚΙΤΕΣ πλέον να αισθάνονται πως ζουν και εργάζονται σε ένα ιδιότυπο «πολιτικό απαρτ-χαιντ» όπου ο ρατσισμός ενάντια στην παράταξη μας να είναι μόνιμη πολιτική.
Η υποκριτική επίκληση των «γαλάζιων στελεχών» χρησιμοποιείται ως επιχείρημα και προέρχεται από την αποκλειστική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Αθανασόπουλου και την εξ αυτής μεθόδευση της ανάδειξης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Ολοι τους ΠΑΣΟΚ είναι και ΠΑΣΟΚ αισθάνονται.
Ολος ο κόσμος πλέον γνωρίζει το παρελθόν και τον ρόλο της κας Τζαννέτου (θα επανέλθουμε σύντομα) και όλοι έχουν δει και καταλάβει πως σε Ορυχεία, Σταθμούς, Διανομή, Μεταφορά, Διοίκηση αξιοποιήθηκαν μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη και οι ίδιοι το αναγνωρίζουν σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιούνται πως, σε μια πιθανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ «ποιους θα έχουν να βάλουν»
Αναρωτιόμαστε, εάν το ΥΠ.ΑΝ. θέλει να συνεχίζει την πολιτική ανοχής και συγκάλυψης των πρακτικών Αθανασόπουλου και ΣΙΑ όταν όλο αυτό το άθλιο σκηνικό συνεχίζεται διαχρονικά, δεν τους απασχολεί; τι άλλο πρέπει να γίνει για να ανησυχήσουν;
Πόσο άλλο πρέπει να βουλιάξει τη ΔΕΗ Α.Ε;
Κύριε Υπουργέ,
Δεν ζητήσαμε πολλά. Να προστατέψετε την αξιοκρατία, αυτό ζητήσαμε.
Δεν βλέπουμε όμως καμία ενέργεια που να αποκαθιστά το αίσθημα δικαιοσύνης.
Επιτέλους ας υπάρξει ένα τέλος εποχής στον κ. Αθανασόπουλο και την παρέα του.
Ας αξιοποιήσουν άλλες εταιρείες το ταλέντο του άμεσα.
Η ΔΑΚΕ καλεί όλα τα στελέχη της σε πανελλαδική σύσκεψη την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για να αποφασίσουν τις περαιτέρω δράσεις της.

Πηγή: www.kozani.net

Δημοσίευση σχολίου