.

Invest in Greece: Στρατηγικός στόχος η Πράσινη Ενέργεια

Στην έκθεση Sustainabilitylive 2009, μία από τις δυναμικότερες νέες εκθέσεις στον τομέα του περιβάλλοντος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας, συμμετείχε ο Οργανισμός Invest In Greece.
Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης ο Οργανισμός κατέγραψε επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, καθώς και συμμετοχή σε έργα διαχείρισης του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Sustainabilitylive 2009 ο Οργανισμός κατέγραψε επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, καθώς και συμμετοχή σε έργα διαχείρισης του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.


Ειδικότερα, στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησαν στοχευμένες συναντήσεις με 15 βρετανικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά στον τομέα της πράσινης ενέργειας. Συγκεκριμένα, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε ενδεχόμενα επένδυσης για έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα και οργανικά απόβλητα, την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα της ανακύκλωσης, διαχείρισης νερού και υγρών αποβλήτων σε τοπικό-δημοτικό επίπεδο, καθώς και την αποκατάσταση μολυσμένων εδαφών και χώρων. Επιπλέον, οι υποψήφιοι επενδυτές ενημερώθηκαν για τα κίνητρα που ισχύουν στην Ελλάδα και τις δυνατότητες συμμετοχής τους σε έργα που αφορούν στην υλοποίηση ήδη εγκεκριμένων έργων ΣΔΙΤ, κυρίως στους τομείς διαχείρισης απορριμμάτων, λυμάτων και υδάτινων πόρων.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης των δράσεων του Οργανισμού στον κλάδο των περιβαλλοντικών τεχνολογιών, πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών φορέων της Βρετανικής περιβαλλοντικής αγοράς. Συγκεκριμένα, έγιναν επαφές με τους Οργανισμούς Environmental Services Association (ESA), the Chartered Institution of Wastes Management (CIWM), καθώς και το αρμόδιο τμήμα για το περιβάλλον του Βρετανικού φορέα προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων UK Trade & Investment. Στόχος των συναντήσεων αυτών ήταν η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας για την ανεύρεση δυνητικών επενδυτών και τη μεταφορά περιβαλλοντικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ελλάδα. Και οι τρεις φορείς αντιμετώπισαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την πρόταση συνεργασίας, και ήδη συμφωνήθηκε η αποστολή καταλόγων από την πλευρά τους με επιπλέον βρετανικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν υποψήφιους επενδυτές για την Ελλάδα.
Sustainabilitylive 2009
Η Έκθεση διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του National Exhibition Centre (NEC) στο Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας και φιλοξένησε περίπου 400 εκθέτες. Κύρια θέματα που ανέδειξε η διοργάνωση ήταν η εφαρμογή φιλικών περιβαλλοντικά διαδικασιών στο χώρο εργασίας, η εφαρμογή τεχνολογιών που στοχεύουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους και της σπατάλης των υδάτινων πόρων, η αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων μέσω σύγχρονων τεχνολογιών, η χρήση εναλλακτικών τεχνολογιών στην παραγωγή ενέργειας και γενικότερα η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Εφημερίδα Ημερησία, 27-5-09

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου