.

Wastelearn: Ενημερωτική Ημερίδα για την Περιβαλλοντική Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων

Η ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WASTE-LEARN, σας προσκαλεί σε Ενημερωτική Ημερίδα για την Περιβαλλοντική Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του 2ου ορόφου του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ την Δευτέρα 18 Μαΐου 2009.
Το Πρόγραμμα με τον τίτλο WASTE-LEARN έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση στερεών αποβλήτων μικρών και μεσαίων Δήμων (Sustainable Waste Management for Small-Medium Sized Municipalities). Το συγκεκριμένο σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Promotion of the Civil Society Dialogue Between European Union and Turkey) για μεταφοράς τεχνογνωσίας από τα κράτη μέλη σε υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εταίροι του σχεδίου από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης και από την πλευρά της Δανίας ο Δήμος Esbjerg. Βασικός εταίρος του έργου από την πλευρά της Τουρκίας είναι η ALTAB, μια ένωση 17 Δήμων από την ευρύτερη περιοχή της Αλάνυας.

Στην Ημερίδα θα δοθεί έμφαση στην ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις στο χώρο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και στις νέες προοπτικές που ανοίγονται. Συνημμένα σας αποστέλλουμε το σχετικό Πρόγραμμα της Ημερίδας. Προσβλέποντας στην παρουσία και στη συμμετοχή σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Πρόγραμμα ημερίδας

09:30-10:00 Προσέλευση συμμετεχόντων

10:00-10:30 Υποδοχή & Ενημέρωση από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ.της ΤΕΔΚ

10:30-10:45 Έναρξη – Χαιρετισμοί

10:45-11:00 Χαιρετισμοί ξένων αντιπροσωπειών

11:00-11:15 Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη. Κήρυξη επίσημης έναρξης εργασιών

11:15-11:30 Εισήγηση Εκπροσώπου της ΔΙΑΔΥΜΑ, με θέμα: «Το σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία. Στρατηγική-Προοπτικές-Τελευταίες Εξελίξεις»

11:30-11:45 Εισήγηση Εκπροσώπου του ΚΕΠΕ, με θέμα: «Το Κέντρο Περιβάλλοντος της ΝΑ Κοζάνης ως Ενιαίος Στρατηγικός φορέας Διαχείρισης Περιβάλλοντος στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

11:45-12:00 Εισήγηση Εκπροσώπου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα: «Ένα καινοτομικό εργαστήριο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας»

12:00-13:00 Συζήτηση

13:00-14:00 Συνέντευξη Τύπου

14:00 Κλείσιμο Ημερίδας


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης
ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου