.

Ξαφνικά 2.278 νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ

Αναδημοσίευση: Τα ΝΕΑ,του Γιώργου Φιντικάκη

Με έντονο προεκλογικό άρωμα, και κάτω από την εντεινόμενη πίεση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ που είχαν εξαγγείλει απεργίες μέσα στο καλοκαίρι, η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες ξαφνικά 2.278 νέες προσλήψεις.

Αν και η ανακοίνωση επιχειρεί να απαντήσει στις κατηγορίες της ΓΕΝΟΠ ότι η επιχείρηση θα μείνει «γυμνή» τα επόμενα χρόνια όταν θα αποχωρήσουν μαζικά χιλιάδες εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδότησης, εντούτοις ερμηνεύεται και ως κίνηση προεκλογικού χαρακτήρα, λόγω ακριβώς του χρόνου που επελέγη να γίνει. Για μεγάλη επιτυχία της ΓΕΝΟΠ κάνει από την πλευρά του λόγο ο πρόεδρός της Νίκος Φωτόπουλος λέγοντας ότι «αυτές οι προσλήψεις δεν θα είχαν ανακοινωθεί αν δεν είχαμε ασκήσει πίεση», αναφερόμενος στα απεργιακά μέτρα που είχε εξαγγείλει το συνδικάτο (αρχής γενομένης από τις 29 Ιουνίου).

Αναφορικά με τις νέες προσλήψεις της ΔΕΗ, μέσα στο 2009 θα προκηρυχθούν τέσσερις νέες προκηρύξεις για: 277 άτομα στη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής, 300 στη Γενική Δ/νση Ορυχείων, 241 στη Γενική Δ/νση Μεταφοράς και 460 στη Γενική Δ/νση Διανομής. Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμη λόγος για επιλεγμένες νέες προσλήψεις στις υπόλοιπες γενικές διευθύνσεις- χωρίς να εξηγεί τι εννοεί- ενώ επιπλέον των παραπάνω, μέσα στο 2010 θα προκηρυχθούν 1.000 ακόμη νέες θέσεις, χωρίς να διευκρινίζεται ποιες διευθύνσεις θα αφορούν.

Για να δημιουργήσει πάντως εντυπώσεις η διοίκηση της ΔΕΗ συμπεριέλαβε στις νέες προσλήψεις που θα κάνει τη διετία 2009-2010 και τα 2.035 άτομα που αφορούν την προκήρυξη του 2007, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των «νεοπροσληφθέντων» σε 4.600. Τα 2.035 άτομα, αν και λόγω της περίπλοκης διαδικασίας του ΑΣΕΠ (εκδίκαση ενστάσεων, έλεγχοι νομιμότητας κ.ά.) δεν έχουν ακόμη στελεχώσει τις διευθύνσεις της επιχείρησης, εντούτοις αφορούν παλαιότερη προκήρυξη, και κακώς εμφανίζονται ως νέες θέσεις.

Κλείσιμο καταστημάτων
Παράλληλα, η ΔΕΗ μιλά για γενικότερες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της- και συγκεκριμένα για κλείσιμο κάποιων καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης του κοινού, η διατήρησή των οποίων δεν θεωρείται δόκιμη.

Κάνει λόγο για ομαδοποίηση εργασιών, σύγχρονες μεθόδους είσπραξης λογαριασμών και απλοποίησης διαδικασιών που δεν καθιστά πλέον αναγκαία τη διατήρησή τους, καθώς η εργασία θα διεκπεραιώνεται με μικρότερο αριθμό εργαζομένων, περισσότερο εκπαιδευμένων, έτσι ώστε να μην απαιτείται η αντικατάσταση όλων όσων φεύγουν στη σύνταξη.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου