.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΣΤΗΝ 7Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην 7η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.


Ολόκληρη η ομιλία του παρακάτω :

Κύριε Υπουργέ ,

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι Μέλη της Διοίκησης της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Κύριοι του Προεδρείου ,

Αγαπητοί μέτοχοι,

Ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους αυτής της Επιχείρησης θέλω να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μας δίνεται να χαιρετήσουμε τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και να τοποθετηθούμε πάνω στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πορεία και το μέλλον της Επιχείρησής μας.

Αγαπητοί Κύριοι,

Με κάθε σοβαρότητα, νηφάλια, με πλήρη επίγνωση και περίσκεψη καταθέτουμε σήμερα ενώπιον σας την έντονη ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για την πορεία της Επιχείρησης.

Ταυτόχρονα όμως καταθέτουμε την αδιαπραγμάτευτη και αυτονόητη διάθεσή μας να συμβάλουμε (όπως άλλωστε κάνουμε) με όλες μας τις δυνάμεις, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο στο ξεπέρασμα των όποιων προβλημάτων και εμποδίων ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την μεγέθυνση της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αγαπητοί Κύριοι,

Γνωρίζεται πολύ καλά την πορεία των Οικονομικών της Επιχείρησης τα τελευταία χρόνια.

Γνωρίζεται όλοι ότι μετά από 4 συνεχιζόμενα έτη πτωτικής πορείας (με εξαίρεση το 2007 λόγω εισροής κεφαλαίων από την πώληση της ΤΕLLAS).

Πέρσι, η ΔΕΗ έκλεισε ( και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της) με αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα παρουσιάζοντας ζημιές της τάξης των 305 εκατ. Εuro !

Eίναι επίσης σίγουρο ότι γνωρίζεται (το ακούσατε άλλωστε και πριν λίγο) ότι φέτος κατά το πρώτο τρίμηνο παρουσίασε αύξηση των κερδών της σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο κατά 753,4% !

Συγκεκριμένα η Επιχείρηση εμφάνισε κέρδη 292 εκατ. Euro !

Kύριοι Μέτοχοι,

Εκείνο που θέλω να σας πω και μάλιστα με πολύ μεγάλο σεβασμό είναι

Προς Θεού, μη τυχόν και η πρόσκαιρη και συγκυριακή κερδοφορία δώσει την δυνατότητα σ΄αυτούς που θα έπρεπε να προστατεύουν την Επιχείρηση και να εγκαθιστούν κανόνες υγιούς ανταγωνισμού να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί .

Κύριοι Μέτοχοι,

Η ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ

Πληγές και πηγές αφαίμαξης που δυστυχώς (και το λέω με λύπη) ανοίχτηκαν με τις ευλογίες της Κυβέρνησης αλλά και την ανοχή της Διοίκησης.

Σ΄αυτό το σημείο θα σταθώ ιδιαιτέρως, γιατί δεν αρκεί κανείς να εξακοντίζει κατηγορίες.

Για να είναι πιστευτός πρέπει να το αποδεικνύει ότι έτσι είναι.

Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΗ

Πριν το κάνω όμως επιτρέψτε μου να αιτιολογήσω γιατί είπα ότι η κερδοφορία του πρώτου τριμήνου είναι πρόσκαιρη και συγκυριακή .

Είναι πρόσκαιρη και συγκυριακή Κύριοι Μέτοχοι γιατί δεν εδράζεται πάνω σε στερεά βάση.

Απεναντίας εδράζεται πάνω στην ευμετάβλητη βάση της τιμής των καυσίμων, της αλλαγής των καιρικών φαινόμενων αλλά και της ζήτησης ενέργειας που είναι συνάρτηση μιας σειράς παραγόντων και κυρίως της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα.

Η κερδοφορία του πρώτου τριμήνου εξηγείται

* στη βάση της εξοικονόμησης 134,1 εκατ. Εuro από τις δαπάνες για αγορά καυσίμων (σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο) λόγω της τεράστιας πτώσης της τιμής τους και
* από την εξοικονόμηση άλλων 98,7 εκατ. Euro λόγω λιγότερων αγορών ενέργειας είτε από το χρηματιστήριο ενέργειας είτε από εισαγωγές.

Αυτό ως γνωστό (οι λιγότερες αγορές ενέργειας) έγινε κατορθωτό, επιτεύχθηκε, γιατί επιτέλους φέτος εδέησε ο ύψιστος να βρέξει (άρα χρησιμοποιήσαμε τα Υδροηλεκτρικά μας πιο πολύ και έτσι γλιτώσαμε αγορές)

και επιπροσθέτως γιατί έπεσε η ζήτηση κατά 3,1 %

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου είναι πρόσκαιρα και συγκυριακά .

Είναι πρόσκαιρα και συγκυριακά γιατί εδράζονται στην τεράστια πτώση της τιμής των καυσίμων που ξανάρχισαν να παίρνουν την ανιούσα και στις διαθέσεις του καιρού

και όχι σαν εξυγχρονισμό και την ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης της ΔΕΗ .

Επιπροσθέτως τα κέρδη αυτά οφείλονται στο γεγονός του ότι ενώ τα καύσιμα έπεσαν, οι αυξήσεις (οι πρωτοφανείς αυξήσεις ) στα τιμολόγια έμειναν.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

Επανέρχομαι ,

Σ αυτό που είπα πριν από λίγο στο ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ότι έχει ανοικτές πληγές και πηγές αφαίμαξης και ότι η πρόσκαιρη κερδοφορία δεν πρέπει να μας εμποδίσει όλα αυτά να τα δούμε.

Κύριοι Μέτοχοι,

Χωρίς ίχνος υπερβολής με την σοβαρότητα που ο καθένας οφείλει να έχει (ειδικά όταν μιλά για την πρώτη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας)

και γνωρίζοντας την αξία και το βάρος των λέξεων

οφείλω να σας πω ότι όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΗ και μαζί με αυτήν και οι Έλληνες Καταναλωτές ληστεύτηκε και ληστεύτηκαν .

Και πέρα από αυτό με ευθύνη της πολιτείας και την ανοχή της Διοίκησης της,

ταυτοχρόνως αντιμετωπίστηκε ως ο υπηρέτης των ιδιωτών.

και συνειδητά εμποδίστηκε και εμποδίζεται η ανάπτυξή της.

Kύριε Υπουργέ,

* Η ΔΕΗ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως ο ενδιάμεσος για να αρπάζουν οι αετονύχιδες της ενέργειας τα χρήματα από τις τσέπες των φτωχών καταναλωτών και να φουσκώνουν τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς τους.

* Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ μπροστά στα μάτια σας να γίνετε λεία στα νύχια των κρατικοδίαιτων επενδυτών !!

Κύριε Υπουργέ,

* ΄Εχετε τεράστια ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν σήμερα σε βάρος της ΔΕΗ .

* Έχετε τεράστια ευθύνη γιατί παραλάβατε μία Επιχείρηση με 500 εκατ. Euro κέρδη και σήμερα είναι προβληματική με 300 εκατ. Euro ζημιές !

* ΄Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΕΧΘΗΚΑΤΕ, αλλά ακόμα χειρότερα με μία σειρά αποφάσεις σας ανοίξατε την πόρτα στους κρατικοδίαιτους ιδιώτες για την ληστεία της ΔΕΗ.

* ΄Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί εσείς είστε που επιτρέψατε την αλχημεία στην ΟΤΣ που εδώ και τρία χρόνια έδωσε την δυνατότητα στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ και τους ιδιώτες αεριτζήδες να την απομυζούν κανονικά .

Κύριε Υπουργέ,

Έχετε τεράστια ευθύνη γιατί εσείς είστε ( ο προκάτοχός σας ) που Μεγάλη Πέμπτη του 2008 στα κρυφά και στα μουλωχτά την ώρα που όλος ο κόσμος έφευγε για τα χωριά του αποχαρακτηρίσατε την άδεια της εταιρείας ΑτΕ δίνοντας την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της να κερδοσκοπεί σε βάρος της ΔΕΗ δεκάδες εκατ. Euro ετησίως.

Κύριε Υπουργέ,

΄Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί εσείς είστε που αναγκάζεται την ΔΕΗ (πέρα από τα όσα προβλέπουν οι Οδηγίες) , που σε άλλες περιπτώσεις μας τις κουνάτε σαν ευαγγέλιο) , να τροφοδοτεί με ρεύμα ΕΠΙ ΖΗΜΙΑ ακόμα και τους ανταγωνιστές της που έχουν δικές τους μονάδες παραγωγής ρεύματος για άλλες δραστηριότητες τους, ζημιώνοντας έτσι την Επιχείρηση με εκατοντάδες εκατομ. Euro !

Κύριε Υπουργέ,

Έχετε τεράστια ευθύνη γιατί επί των ημερών σας συμβαίνει πέντε χρόνια τώρα η ΔΕΗ να μην έχει προσθέσει και να μην έχει αντικαταστήσει ούτε 1 MW !

και αυτό γιατί έτσι βολεύει τους ιδιώτες !

Κύριε Υπουργέ,

΄Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί εσείς είστε που αναγκάζετε την ΔΕΗ να παρέχει υπηρεσίες Δημοσίου συμφέροντος ξοδεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια Εuro και προς ικανοποίηση των ιδιωτών δεν της δίνεται μία, κάνοντας το κοροΐδο, ως κράτος.

Κύριε Υπουργέ,

΄Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ υπογραφή είναι κάτω από τις δυσβάστακτες και πρωτοφανείς αυξήσεις που επιβλήθηκαν στους καταναλωτές και που δεν θα χρειάζονταν καθόλου εάν δεν επιτρέπατε την ληστεία της ΔΕΗ .

ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΑΕΤΟΝΥΧΙΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ .
ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ;

Kύριοι Μέτοχοι,

Για όσους πιθανά ακούγοντας με να σκέπτονται ότι υπερβάλω θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα :

1.Είναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ να της απαγορεύουν να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για την πρόσθεση νέας ισχύος προκειμένου να είναι σίγουρο ότι την δουλειά θα την πάρουν οι ιδιώτες ;

Είναι ανταγωνισμός αυτό ; ;

2. Είναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ (όταν επί 3 χρόνια ) την εμποδίζουν να πουλήσει ένα μέρος της ενέργειας ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ για να πουλούν οι ακριβότεροι ιδιώτες ;

ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ, ΠΟΥ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑ Ο ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ ;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ; ;

3. Είναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ να την υποχρεώνουν να τροφοδοτεί ΕΠΙ ΖΗΜΙΑ ακόμα και τους ανταγωνιστές της που κατέχουν ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ μονάδες παραγωγής ρεύματος (για άλλες δραστηριότητες τους ) ;

Στους κυρίους αυτούς δίνουν την δυνατότητα να μοσχοπουλούν το ρεύμα των μονάδων τους στο χρηματιστήριο ενέργειας και να κερδοσκοπούν σε βάρος του θύματος που εν προκειμένω το θύμα είναι η ΔΕΗ .

Και την ίδια ώρα που την αναγκάζουν να τους το αγοράζει ακριβά την βάζουν να τους το ξαναπουλά στη μισή τιμή !

Κύριοι Μέτοχοι,

Δεκάδες εκατ. Εuro ετησίως θα χάνει η ΔΕΗ από τον αποχαρακτηρισμό της άδειας της εταιρείας ΑτΕ. όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος μέσα στο Κοινοβούλιο.

Αλήθεια Κύριε Υπουργέ,

για αυτό θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;

Τι έχετε να πείτε στον Διυεθύνοντα Σύμβουλο ;

Εσείς Κύριε Διευθύνοντα πήρατε καμία απάντηση για αυτό που καταγγείλατε τότε ; Η το ξεχάσατε ;

4. Είναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ όταν την βάζουν να παρέχει Υπηρεσίες Δημοσίου Συμφέροντος και δεν τις δίνουν μια ;

Τρία (3) δις Euro χρωστάει το κράτος στη ΔΕΗ από τις Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τις ανενεργές επενδύσεις και προς ικανοποίηση των ιδιωτών κάνει το κοροΐδο και

με αλχημείες σαν και αυτές που έκανε πέρσι πάει να της φάει τα όσα ζημιώθηκε για αυτές λέγοντας δέκα έξι (16) μήνες μετά τις αυξήσεις στα τιμολόγια

και που στην Υπουργική απόφαση για την αύξηση δεν αναφερόταν τίποτα περί ΥΚΩ.

΄Οτι δήθεν τα χρωστούμενα ήταν ενσωματωμένα στις αυξήσεις που όταν δόθηκαν δεν γινόταν καμία αναφορά ΥΚΩ !

5. Eίναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ όταν την υποχρεώνουν να επιδοτεί τα κέρδη των βιομηχάνων αναγκάζοντας την να τους δίνει το ρεύμα ΕΠΙ ΖΗΜΙΑ ; Δηλαδή φθηνότερα από ότι της κοστίζει να το αγοράσει ή να το παράξει ;

Κύριοι Μέτοχοι,

219 εκατ. Euro ζημιώθηκε η Επιχείρηση το 2008 μόνο από το τιμολόγιο Α- 150 ! Δηλαδή για 30 Βιομηχάνους !

Αλήθεια πως το κρίνετε αυτό Κύριε Υπουργέ ;

Κύριε Υπουργέ,

Εάν θέλετε να επιδοτήσετε τους Βιομήχανους ( αν και αυτοί που χρειάζονται επιδότηση είναι μόνο οι εργαζόμενοι και οι μικρομαγαζάτορες ).

ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ .

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ.

ΟΧΙ στην καμπούρα της ΔΕΗ γιατί η ΔΕΗ είναι πλέον μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και με δεκάδες κολοσσούς απέναντι της.

6. Eίναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ όταν επί 5 χρόνια την εμποδίζουν να αντικαταστήσει τις παλιές τις μονάδες ;

Κύριοι Μέτοχοι ,

Πέντε χρόνια τώρα η ΔΕΗ δεν κατάφερε , να αντικαστήσει ούτε ένα παλιό MW ! λειτουργώντας έτσι (θέλει δεν θέλει μια και έχει την υποχρέωση τροφοδότησης όλων των καταναλωτών μια σειρά παλιές κοστοβόρες μονάδες της χάνοντας έτσι εκατοντάδες εκατ. Euro !!

Πώς να σηκώσει κεφάλι λοιπόν ;

H ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΛΙΓΟΣΤΩΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

Πώς να σταθεί στα πόδια της αυτή η Επιχείρηση,

όταν τώρα που έπεσε η ΟΤΣ και περιορίστηκε το φαγοπότι στο χρηματιστήριο ενέργειας.

ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ οι ιδιώτες κάνουν έφοδο και παίρνουν τους λιγοστούς κερδοφόρους πελάτες μέσω των οποίων μειώνουμε τη ζημιά από τα άλλα τιμολόγια, ώστε να συνεχιστεί το πάρτι στην εμπορία ;

Κύριοι Μέτοχοι ,

Από τα 32 τιμολόγια που υπάρχουν συνολικά, μόνο 4 - 5 είναι αυτά που αποφέρουν κέρδη στη ΔΕΗ.

Τώρα της τα παίρνουν και αυτά και μάλιστα με προκλητικό τρόπο. ΟΧΙ σε αγώνα επί ίσης όροις.

Και δυστυχώς την ώρα που συμβαίνουν αυτά από την Πολιτεία και την Διοίκηση δεν ιδρώνει το αυτί κανενός !

ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ !

* Είναι δυνατόν να μπορούν να παίρνουν οι Ιδιώτες ένα τμήμα μόνο του πελάτη στην 24ωρη μπάντα κατανάλωσης και να αφήνουν την ακριβή ενέργεια στο θύμα τη ΔΕΗ ;

* Είναι δυνατόν να μπορούν να τους αποσπούν από τη ΔΕΗ χωρίς να έχουν αναλάβει το μερίδιο του κόστους που τους αναλογεί από τις Υπηρεσίες Δημοσίου συμφέροντος ;

* Είναι δυνατόν να μπορούν να τους αποσπούν από τη ΔΕΗ χωρίς να πληρώνουν μια για την χρησιμοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ ;


Και όμως είναι .

Για αυτό φωνάζουμε ότι το παιχνίδι είναι στημένο.

«ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ » ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ.

Ναι Κύριοι Μέτοχοι είναι στημένο σε βάρος της ΔΕΗ με Διαιτητή και επόπτες που μεροληπτούν.

Και προσθέτω νέα ερωτήματα για όποιον πιθανά να σκέπτεται ότι υπερβάλουμε,

* Είναι ή δεν είναι στημένο παιχνίδι να παίρνει άδεια η ΔΕΗ για να φτιάξει Λιγνιτική μονάδα στη Φλώρινα και ενώ ο Λιγνίτης δεν επαρκεί και για δεύτερη μονάδα να δίνεται άδεια κατασκευής και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με ψευτόχαρτα ότι ΔΗΘΕΝ θα φέρνει Λιγνίτη από το ΚΟΣΣΟΒΟ και τα ΣΚΟΠΙΑ ;

* Είναι ή δεν είναι στημένο παιχνίδι να κάνει διαγωνισμό η ΔΕΗ να φτιάξει τη μονάδα της και ω του θαύματος να μην βρίσκεται κανείς να δώσει προσφορά !


ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Μπορεί να μας πει ο Κύριος Διευθύνων τι έχει γίνει το υποτιθέμενο μεγαλόπνοο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ ;

Που είναι η ανθρακική μονάδα του Αλιβερίου και τι θα γίνει στη θέση της;

Που είναι η ανθρακική της Λάρυμνας και τι θα γίνει στη θέση της;

Ο κύριος Υπουργός σε κόντρα με όσα έλεγε το ΣΕΕΣ με μια μονοκονδυλιά ακύρωσε τις ανθρακικές μονάδες της ΔΕΗ.

Δεν μας λέει όμως ούτε τι θα γίνει με την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά ούτε και με το μέλλον της ΔΕΗ.

Κύριε Υπουργέ,

Όλοι οι άλλοι φτιάχνουν μονάδες και το ξέρετε καλά.

Ο μόνος που δεν φτιάχνει μονάδες και συνεχώς εμποδίζεται είναι το κορόιδο η ΔΕΗ και επίσης το ξέρετε καλά.

* Που είναι η μονάδα Φ.Α. του Αλιβερίου;

Έπρεπε να τελειώνει τώρα και ούτε καν ξεκίνησε και ο ανάδοχος ζητά 57 εκατομμύρια € ποινικές ρήτρες.

Στο τέλος θα του πληρώσουμε την μονάδα, και μονάδα δεν θα έχουμε !

•Που είναι η μονάδα της Μελίτης, η Μελίτη ΙΙ;

Που είναι ο νέος διαγωνισμός; Γιατί δεν βγήκε ακόμα στον αέρα;

Γιατί δεν δεσμεύεστε ότι θα γίνει 100% από τη ΔΕΗ;

Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔEΣ ΚΑΙ THN ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΛΛΩΝ !

Κύριοι Μέτοχοι,

Μην απατάστε .

Δεν θέλουν να αφήσουν τη ΔΕΗ να αναπτυχθεί

Έχουν συμφωνήσει να μοιράσουν τα ιμάτιά της.

Το μόνο που κάνουν πέρα από το να την εμποδίζουν είναι να την βάζουν να φτιάχνει τις μονάδες άλλων.

Μα εάν είναι δυνατόν;

Είναι επένδυση για τη ΔΕΗ, (όταν δεν έχει κεφάλαια να φτιάξει τις δικές της μονάδες), να τρέχει να φτιάχνει τις μονάδες άλλων όπως στην Χαλυβουργική όπου οι ιδιοκτήτες της θα κατέχουν το 51% και το management;

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ;

Θα μπορούσα να προσθέσω πολλά, νομίζω όμως πως αρκούν. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κύριε Υπουργέ,

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση ποτέ δεν ζητήσαμε προνομιακή μεταχείριση της ΔΕΗ έναντι των ιδιωτών ανταγωνιστών της.

Εκείνο που ζητάμε είναι να αφεθεί επιτέλους και η ΔΕΗ ελεύθερη να αγωνιστεί.

Εκείνο που ζητάμε είναι να σεβαστείτε τη ΔΕΗ και να επιβάλετε ίσους όρους ανταγωνισμού.

Ο ανταγωνισμός ή θα είναι επί ίσοις όροις ή αλλιώς δεν είναι ανταγωνισμός. Είναι στημένο - είναι σικέ παιχνίδι.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Κύριοι Μέτοχοι,

Σεβόμενος το χρόνο που μας έχετε διαθέσει και πριν κλείσω θέλω να σταθώ σε ένα ακόμα θέμα που κοιτώντας το βλέπει κανείς μια ακόμα οπτική απαξίωσης και διάλυσης της Επιχείρησης.

Το θέμα αυτό αφορά την αντιμετώπιση του σημαντικότερου κεφαλαίου της Επιχείρησης που δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που σέβονται και αγαπούν τη ΔΕΗ.

Κύριοι μέτοχοι,

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι η συμπεριφορά της Διοίκησης τόσο απέναντι στο στελεχιακό δυναμικό όσο και γενικότερα στους εργαζόμενους είναι ιδιαιτέρως απαξιωτική και καταστροφική.

Σε σχέση με το στελεχιακό δυναμικό με το περιβόητο rotation ως άλλοθι η Διοίκηση έχει καταστρέψει τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της Επιχείρησης.

Το μόνο που έχει καταφέρει είναι να φέρει πλήρη αναστάτωση στο στελεχιακό δυναμικό.

Άξια στελέχη

Ικανά και αποτελεσματικά

Με γνώση (που για να την αποκτήσουν έκαναν χρόνια σε συγκεκριμένες θέσεις) μετακινούνται από το αντικείμενο που κατέχουν καλά και πάνε σε άλλα (που όσο ικανοί και αν είναι) για να το μάθουν θα περάσει χρόνος και χρόνος.

Αλήθεια Κύριε Διευθύνοντα δεν είναι αυτό ζημιά;

Σε σχέση με την πολιτική του προσωπικού οι λέξεις απαξίωση και διάλυση είναι οι μόνες που μπορούν να αποδώσουν αυτό που συμβαίνει.

Απαξίωση και διάλυση που σημαίνει τεράστια ζημιά, τεράστιο κόστος για την ΔΕΗ!

* Είναι δυνατόν κύριοι μέτοχοι να έχει αφήσει η Διοίκηση την Επιχείρηση γυμνή από προσωπικό;


Και όμως είναι ! Το έκανε !

* Είναι δυνατόν να έχει αφήσει η διοίκηση μέσα σε 4 χρόνια να φύγουν σε σύνταξη 5.000 εργαζόμενοι παίρνοντας μαζί τους, στο σπίτι τους μαζί με την σύνταξη τους,


την τεράστια την πολύτιμη, την ανεκτίμητη τεχνογνωσία που απέκτησαν ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ επί δεκαετίες χωρίς να προλάβουν να μεταλαμπαδεύσουν ένα μέρος από την εμπειρία τους σε νέους συναδέλφους αφού δεν μερίμνησε να τους αντικαταστήσει;

Και όμως είναι!

Δεν είναι ζημιά αυτό;

Δεν είναι ζημιά να χάνεται τόση γνώση, τόση εμπειρία, τόσος πλούτος;

Που θα ξαναβρεθούν ;

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Δεν είναι ζημιά αντί να δίνουμε 2.300.000 υπερωρίες ετησίως και να δαπανούμε γι αυτό 61 εκ. €

να μην προσλαμβάνουμε

(χωρίς να δαπανήσουμε ούτε 1 Euro) 5.000 μόνιμους εργαζόμενους ;

Δεν μπορούμε να δούμε ότι το όφελος θα ήταν πολλαπλό;

* Και περισσότερο κόσμο θα είχαμε να κάνουμε την δουλειά μας γρήγορα και με ασφάλεια.

* Και κέρδος (με βάση το δικό τους και όχι το δικό μας σκεπτικό ) θα είχαν γιατί δεν θα χρειάζονταν τους 5.000 συμβασιούχους, ημερομίσθιους και με συμβάσεις έργου που πληρώνουν σήμερα,

* και επιπρόσθετο κέρδος από το ότι κάποιοι παλαιοί συνάδελφοι που έχουν συμπληρώσει να φύγουν σε σύνταξη και δεν φεύγουν, (γιατί διπλασιάζουν και τριπλασιάζουν το μισθό τους από τις υπερωρίες) γιατί τώρα θα αναγκάζονταν να φύγουν αφού θα περιορίζονταν δραματικά οι υπερωρίες

* και κέρδος από το ότι θα είχαμε βάλει νέους δίπλα στους παλαιούς παντρεύοντας το παλιό κρασί με το φρέσκο λάδι ώστε να μην χάνεται η τεχνογνωσία και βεβαίως

* κέρδος για την κοινωνία αφού θα δίναμε δουλειά σε χιλιάδες ανέργους, σε χιλιάδες νέους συνανθρώπους μας.


Κύριοι Μέτοχοι,

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά που μπορεί να καταλάβει και ο πιο αδαής η Διοίκηση δεν τα καταλαβαίνει.

Δεν το πιστεύω γι αυτό και ανησυχώ.

Το μόνο που έχει να μας δείξει η Διοίκηση είναι οι στρατιές συμβούλων και συμβάσεων έργου.

Σύμβουλοι και παρασύμβουλοι παντού λες και η Επιχείρηση δεν έχει άξια και ικανά στελέχη.

* Έπρεπε να απειλήσουμε Κύριε Διευθύνοντα ότι θα απεργήσουμε για να αναγκαστείτε να εξαγγείλετε 2.375 προσλήψεις ;

* Έπρεπε να απειλήσουμε ότι θα απεργήσουμε για να δειτε ότι 8475 συνάδελφοι είναι πάνω από 50 ετών ;

* Έπρεπε να απειλήσουμε ότι θα απεργήσουμε για να δει ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων πήγε 48 ετών και ότι μόνο 250 εργαζόμενοι είναι μέχρι 30 ετών ;


Είναι εικόνα για τη ΔΕΗ.

* να παρανομεί,

* να αφήνει πόστα ακάλυπτα,

* να φτιάχνει βάρδιες με λειψή στελέχωση,

* να αφήνει τους εργαζόμενους μόνους και αβοήθητους, έχοντας ως βοηθό την γυναίκα τους για να μην σκοτωθούν !!


Κύριοι Μέτοχοι,

Εάν μπορούσαν να μιλήσουν οι 4 νεκροί συνάδελφοι μας από την αρχή του χρόνου θα ανατριχιάζατε αλλά ποιος να τους ακούσει....

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΠ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥΚΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ «ΒΟΥΤΕΣ»

Κύριοι Μέτοχοι,

Μας κατηγορεί η Διοίκηση ότι κάνουμε «μπούκες» Δηλαδή ότι μπουκάρουμε στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου και γι αυτό τα βάζει μαζί μας.

Εμείς απαντούμε ότι :

Αντί να τα βάζει με εμάς που κάνουμε «μπούκες» καλό θα ήταν να τα βάλει με αυτούς που κάνουν «βούτες».

Κύριοι Μέτοχοι ,

Είναι αλήθεια.

Τρία χρόνια τώρα.

* Κάναμε συγκεντρώσεις,

* Κάναμε καταλήψεις,

* Πήγαμε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

* Στείλαμε εξώδικο στην Διοίκηση της ΔΕΗ και ειλικρινά το κάναμε με λύπη,

* Κρεμαστήκαμε στα σύρματα,

* Ανεβήκαμε σε καμινάδες,

* Δεθήκαμε με χειροπέδες,

* Κάναμε 3 προσφυγές στην Ε.Ε.

* Κάναμε μια σειρά πράγματα.


Ναι είναι αλήθεια κάναμε « μπούκες».

Για ποιο λόγω όμως;

Μήπως για να αυξήσουμε τον μισθό μας;

ΟΧΙ Κύριοι Μέτοχοι,

ΟΧΙ για το τι αύξηση θα πάρουμε

ΟΧΙ για το τι θα βάλουμε στην «απομέσα» (αυτό το αφήνουμε

σε άλλους),

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ

ΝΑΙ κάναμε μπούκες,

αλλά για να σώσουμε τη ΔΕΗ.

Δεν είμαστε τραμπούκοι.

Δεν είμαστε απολίτιστοι.

Δεν είμαστε «λούμπεν» στοιχεία και βάρβαροι.

Είμαστε εργαζόμενοι ,

Με αξιοπρέπεια,

Με συνείδηση,

Με αρχές,

Με ιδανικά.

Είμαστε αυτοί

Που καθημερινά με βαρύ φόρο αίματος τροφοδοτούμε τον Ελληνικό λαό 24 ώρες το 24ωρο με ρεύμα.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ

Ν. 3429 ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

Είμαστε αυτοί,

Που στην εποχή του εγώ ανυποχώρητα επιμένουμε στο εμείς.

Και με βάση αυτό

Κύριοι της Διοίκησης σας λέμε ότι εδώ, στη ΔΕΗ,

εμείς δεν θα επιτρέψουμε να φτιάξετε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων

Εμείς τη νέα γενιά τους αυριανούς συναδέλφους μας δεν θα τους πουλήσουμε.

Καλό είναι να ξέρετε ότι εάν επιχειρηθεί να προσληφθούν οι νέοι συνάδελφοι με βάση τον Ν.3429 θα γίνει πόλεμος, και εμείς από πόλεμο ξέρουμε.

Με αυτά τα λόγια

Με αυτές τις σκέψεις

Και με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του καθενός σας κατέρχομαι από το βήμα λέγοντας σας ότι θα κάνουμε τα πάντα για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της μεγαλύτερης Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας.

Το χρωστάμε στις οικογένειές μας.

Το χρωστάμε σε αυτούς που έχτισαν τη ΔΕΗ,

μα πάνω από όλα το χρωστάμε στον ελληνικό λαό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι η ΔΕΗ φτιάχτηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού.

Σας ευχαριστώ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου