.

«Μποϊκοτάζ» των ευρωεκλογών στη Φλώρινα

Από την εφημερίδα Καθημερινή: "Με μαύρες σημαίες και φυλλάδια διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τους δικαστικούς αντιπροσώπους στα δύο εκλογικά τμήματα του δημοτικού διαμερίσματος Αναργύρων του Δήμου Αετού Φλώρινας, όπου σύσσωμο το χωριό απείχε από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το προβλημά τους. Η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων την περασμένη Πέμπτη αποφάσισε ομαδική αποχή από τις ευρωκλογες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση μετεγκατάστασης του χωριού σε θέση μακριά από τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ και τους επιβαρυντικούς για την υγεία των ανθρώπων ρύπους.
Από τους 680 ψηφοφόρους τελικά ψήφισαν 41 άτομα, μεταξύ των οποίων εκλογικοί αντιπρόσωποι, στρατιώτες και ετεροδημότες. «Ελπίζουμε ότι το μήνυμα θα φθάσει στην πολιτεία, τα κόμματα και τη ΔΕΗ που εδώ και δεκαπέντε χρόνια αδιαφορούν στο αίτημα της δημοτικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για τη μετεγκατάσταση του διαμερίσματος», ανέφερε στην «Κ» ο δήμαρχος Αετού Φλώρινας κ. Σταύρος Αναστασιάδης. Η κοινότητα των Αναργύρων βρίσκεται στα όρια των νομών Φλώρινας και Πτολεμαΐδας στην καρδιά του Ατμοηλεκτρικου Σταθμού Φιλώτα. Οκτακόσιοι περίπου κάτοικοί της, εδώ και χρόνια, ζουν σε ένα επιβαρυμένο από ρύπους σεληνιακό τοπίο που προκαλούν οι εξορύξεις του λιγνίτη και της καύσης του.
Εκτός από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας που προκαλεί η υπερβολική διαρροή διοξειδίου του θείου και η τέφρα, όλα τα σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές από τη διολίσθηση του εδάφους. Δεκαπτά από τις 270 περίπου κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες και προς κατεδάφιση από την πολεοδομία, ενώ συνεχείς είναι οι κατολισθήσεις ΒΑ και ΝΑ του χωριού. Περιβαλλοντική μελέτη για την περιοχή εκπονεί ήδη ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν σύντομα σε κινητοποιήσεις που δρομολογούν η τοπική και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση."

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου