.

Χωρίς φρένα, ασφάλεια, ΚΤΕΟ τα φορτηγά της ΔΕΗ

Αναδημοσιευση: Εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 24.06.09

Ωρα μηδέν για τους οδηγούς φορτηγών στα εργοτάξια της ΔΕΗ, σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο», αναφέρει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συνδικάτων Οδηγών Μεταφοράς σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας και προειδοποιεί με μηνυτήριες αναφορές στις κατά τόπους εισαγγελίες.
«Τα φορτηγά που καλούνται να οδηγήσουν οι συνάδελφοί μας είναι χωρίς φρένα, χωρίς ασφάλεια, χωρίς ΚΤΕΟ, χωρίς καμιά συντήρηση, με πλαστές άδειες κυκλοφορίας κι αν τυχόν ρωτήσει κάποιος γιατί, του λένε "άσε τα κλειδιά και φύγε"», καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Παπαδόπουλος. Το συνδικαλιστικό όργανο των οδηγών κάνει λόγο για «μαφιόζους εργολάβους», για παράνομη εργασία από Βούλγαρους οδηγούς που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα διπλώματα και «αυτοσχέδια βυτία μεταφοράς καυσίμων που κυκλοφορούν στα εργοτάξια της ΔΕΗ».
«Πού είναι το κράτος; Πού είναι τα όργανα της πολιτείας; Οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ τι κάνουν; Προσπαθούν να μετρούν ατυχήματα; Ποιος ελέγχει τις εργολαβίες; Σε ποιους παραχωρούνται τα έργα; Δεν πρέπει να ελέγχονται αν παράγουν το έργο για το οποίο πληρώνονται;», αναρωτιέται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των οδηγών.
Υστερα από περιοδεία που πραγματοποίησαν συνδικαλιστές στα εργοτάξια της ΔΕΗ, αποφάσισαν να καταθέσουν μηνυτήριες αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί στις κατά τόπους εισαγγελίες Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας, αλλά και γραπτές ενημερώσεις στην Τροχαία και το ΙΚΑ.
«Δεν είναι μόνο οι συνθήκες εργασίες στα εργοτάξια, είναι και ο ελλιπής έλεγχος από τα εντεταλμένα όργανα και τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης», αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου