.

Το Τ.Ε.Ι. σε Διεθνές Συνέδριο

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο στη Διαχείριση, στη Μηχανική, στο Σχεδιασμό και στην Οικονομική του Περιβάλλοντος, (Second International Conference on Environmental Management, Engineering, Planning, and Economics – CEMEPE & SECOTOX Conference) θα λάβει χώρα στην Μύκονο από τις 21 ως τις 26 Ιουνίου 2009.
Διοργανωτές του συνεδρίου είναι το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, το Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Συμπρόεδροι του συνεδρίου είναι ο Αθανάσιος Κούγκολος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, Λέκτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αντιπρόεδροι του συνεδρίου είναι ο Αβραάμ Καραγιαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και ο Πέτρος Σαμαράς, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Η Κυριακή 21/6 θα είναι η ημέρα προσέλευσης και εγγραφής των συνέδρων. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα γίνει και η επίσημη έναρξη του συνεδρίου από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ, Καθηγητή Ευάγγελο Μπαλτά. Θα ακολουθήσουν δύο εξέχουσες ομιλίες από τους διακεκριμένους επιστήμονες: τον Καθηγητή George Tchobanoglous με τίτλο ομιλίας «Αειοφόρα διαχείριση στερεών αποβλήτων στον 21ο αιώνα: τάσεις, ανάγκες, προκλήσεις και ευκαιρίες» και τον καθηγητή Φυσικής Δημήτρη Νανόπουλο με τίτλο «Πόσο «πράσινο» είναι το σύμπαν; Large Hadron Collider το μεγαλύτερο πείραμα που επιχειρήθηκε ποτέ».
Από Δευτέρα 22/06 ως και Πέμπτη 25/06 θα γίνει η παρουσίαση πάνω από 450 επιστημονικών εργασιών σε 3 συνεδριακές αίθουσες σε παράλληλο χρόνο. Οι παρουσιάσεις θα γίνονται ανά θεματική ενότητα οι οποίες είναι: Οικοτοξικολογία, Βιομηχανικά Απόβλητα, Βιώσιμη διαχείριση στερεών αποβλήτων, Ποιότητα αέρα, Ρύπανση υδάτων, Οικονομική Περιβάλλοντος, Βιώσιμη ανάπτυξη και χωρικός σχεδιασμός, Ενέργεια και Περιβάλλον, Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, Μεταφορά και διάθεση ρύπων, Αριθμητική μοντελοποίηση, Περιβαλλοντική αποκατάσταση, Υδραυλική μηχανική και διαχείριση υδατικών πόρων, Περιβαλλοντική πολιτική και νομοθεσία, Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και τηλεπισκόπηση, Ανάλυση και προστασία οικοσυστημάτων, Διαχείριση παράκτιου περιβάλλοντος, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Τεχνολογίες ελέγχου ρύπανσης, Περιβαλλοντική εκπαίδευση και Τουρισμός και περιβάλλον
Η συνεδρία για την οικοτοξικολογία θα ξεκινήσει με την ομιλία του Γερμανού Καθηγητή Α. Gies προσκεκλημένου από την SECOTOX. Άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι που θα δώσουν διαλέξεις είναι οι πρώην Πρυτάνεις του ΕΜΠ Ανδρεόπουλος και Μαρκάτος και ο Καθηγητής B.Bilitewski από το Πανεπιστήμιο Δρέσδης.
Δεν θα είναι λίγες και οι κοινωνικές εκδηλώσεις του συνεδρίου: με εναρκτήρια δεξίωση την Κυριακή 21/06, με δείπνο για την επιστημονική επιτροπή Δευτέρα 22/06, με δεξίωση τυρού και οίνου την Τρίτη 23/06, με επίσημο δείπνο των συνέδρων την Τετάρτη 24/06 και καθημερινά μεσημβρινά γεύματα. Η ημέρα Παρασκευή 26/06 θα είναι ελεύθερη μέρα με προαιρετική την εκδρομή σε γειτονικό νησί.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ : www.teikoz.gr
Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου