.

Χατζηδάκης: Περισσότερες συμπράξεις ΔΕΗ με ιδιώτες επενδυτές

Πηγή -αναδημοσίευση: Ισοτιμια, 30-06-09

Περισσότερες συμπράξεις της ΔΕΗ με ιδιώτες επενδυτές βλέπει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης με στόχο την αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα για την ενέργεια, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «μπορούν να προχωρήσουν ακόμα περισσότερες συμπράξεις μεταξύ ΔΕΗ και ιδιωτών επενδυτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια».

«Καθώς η πίτα συνεχώς αυξάνεται, εκείνο που χρειαζόμαστε είναι να μη συζητάμε τόσο για τη μοιρασιά της μεταξύ των διαφόρων επιχειρήσεων όσο για το πώς θα την αυξήσουμε αποφεύγοντας έτσι και ένα ενδεχόμενο ενεργειακό έλλειμμα, χωρίς καθυστερήσεις. Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε πώς θα αυξηθούν παράλληλα και οι επενδύσεις. Επενδύσεις που θα προέρχονται και από τη ΔΕΗ, που αποτελεί τη βάση του ενεργειακού μας συστήματος και υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, αλλά και από ιδιώτες επενδυτές», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Οσο για τη ΔΕΠΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «αναμένουμε οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης, μέχρι το τέλος Αυγούστου, να φέρουν συγκεκριμένες προτάσεις για το μοντέλο εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Στην όλη διαδικασία, προφανώς, θα λάβουμε υπόψη μας παράγοντες, όπως είναι η ομαλή λειτουργία της αγοράς, η εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου και φυσικά το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για το δημόσιο»

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου