.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ και τις νέες μονάδες

Από την σημερινή τετράωρη συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ με την Διοίκηση της ΔΕΗ έγινε φανερό ότι ο κ. Αθανασόπουλος έχει συμφωνήσει την παράδοση της ενέργειας αποκλειστικά στους ιδιώτες.
Σε σχέση με την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ έγινε φανερό ότι η Διοίκηση υπηρετώντας επιλογές των ιδιωτών δεν προτίθεται να προχωρήσει καμία μονάδα. Έχει καμία απάντηση η Κυβέρνηση γι' αυτό ;

Το μεγαλόπνοο και πολυδιαφημισμένο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ έγινε κουρελόχαρτο για να εξυπηρετηθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα :

1) ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ

Για την μονάδα Μελίτη ΙΙ ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε (σε αντίθεση με ότι έλεγε μέχρι πρότινος) ότι ή νέα προκήρυξη δεν πρόκειται να βγει εάν δεν καταλήξει ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του ορυχείου της Βεύης.
Επιπροσθέτως είπε ότι σαν δεύτερη λύση εάν δεν μπορεί να γίνει η μονάδα από την ΔΕΗ ( αλήθεια από τι εξαρτάτε αυτό ;) να γίνει από κοινοπρακτικό σχήμα με την ΔΕΗ να έχει το 51% ! Φανταζόμαστε ότι δεν θα τολμήσει να αγγίξει τις αντικαταστάσεις των μονάδων τις ΔΕΗ και να παραχωρήσει μέρος τους στους ιδιώτες.
Με λίγα λόγια ο κ. Αθανασόπουλος που με ευθύνη του ίδιου απέβη άκαρπος ο πρώτος διαγωνισμός γιατί δεν έκανε τίποτα απολύτως για να τον υποστηρίξει, παρά του ότι έλεγε στις 18 Φεβρουαρίου ότι η μονάδα θα επαναπροκηρυχθεί, το αργότερο στα μέσα Μάιου και θα γίνει από την ΔΕΗ, σήμερα με την ανακολουθία του έχει παραδοθεί στην Κυβέρνηση και στα συμφέροντα των ιδιωτών λέγοντας και κάνοντας τα ακριβώς αντίθετα.

2) ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.

Στο ερώτημα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ γιατί δεν ανοίγει ο διαγωνισμός της Μεγαλόπολης απάντησε ότι υπάρχει πρόβλήμα με τον αγωγό Φ.Α. ότι δεν φαίνεται να είναι έγκαιρα στο χώρο της μονάδας και συμπλήρωσε ότι αφήνει κατά 80% ανοικτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.
Αλήθεια κ. Αθανασόπουλε όταν προκηρύξατε την μονάδα πριν λίγους μήνες δεν ξέρατε την τύχη του αγωγού ;
Δεν μιλάτε με την ΔΕΣΦΑ; Η μήπως δεν γνωρίζετε τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού; Τελικά ποια πολιτική ακολουθείτε.

3) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V

Στο ερώτημα πότε θα βγει η οριστική προκήρυξη της Πτολεμαΐδας V προσπαθώντας να κατασκευάσει άλλοθι για τις δικές τους «προγραμματισμένες» καθυστερήσεις η απάντηση ήταν ότι, εάν δεν προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις δεν πρόκειται να βγει ο διαγωνισμός !!!

Με αυτή την λογική ο κ. Αθανασόπουλος, δηλαδή να περιμένει :
* Για την ΜΕΛΙΤΗ II να δει ποιος θα πάρει το Ορυχείο
* Για την ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ να πάει πρώτα το Φ.Α.
* Για την ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V να προχωρήσουν πρώτα οι απαλλοτριώσεις.

ΤΕΛΙΚΑ δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυτως μονάδα.
Εν τω μεταξύ η αγορά ενέργειας θα έχει κατακλυσθεί από τις μονάδες των ιδιωτών που ήδη αρκετές κατασκευάζονται και άλλες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν.

Με το σκεπτικό του κ. Αθανασόπουλου αποδεικνύετε ότι το πολυδιαφημισμένο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ, υπονομευόμενο από τον ίδιο, καταρρέει ως χάρτινος πύργος.
Στην κούρσα της ταχύτητας η ΔΕΗ είναι καθηλωμένη.

Αυτό εκθέτει τον ίδιο και αυτούς που τον διόρισαν απέναντι στο σύνολο του Ελληνικού Κοινοβουλίου που ξεδιάντροπα το ενημέρωνε ψευδώς, απέναντι στους Μετόχους και το επενδυτικό κοινό που παραπλάνησε, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες καλλιέργησε φρούδες ελπίδες.

ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ή ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Στο ερώτημα τι προτίθεται να κάνει σε σχέση με τις ανθρακικές μονάδες η απάντηση του κ. Αθανασόπουλου ήταν ότι «εμείς με επιστολή μας πριν από μια εβδομάδα στο ΣΕΕΣ επιμένουμε ότι ο άνθρακας είναι η βέλτιστη επιλογή, αλλά εάν υπάρχει εμμονή για την μη χρησιμοποίηση του, τότε η λύση είναι η πυρηνική ενέργεια»
Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ο κ. Αθανασόπουλος δεν αντιλαμβάνεται την Ελληνική πραγματικότητα.

* ΜΠΡΟΣΤΑ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.
* ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΩΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου