.

Ακόμη ένα Βήμα για την Εγκατάσταση Τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα

Υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΗ και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης του Δήμου Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ), το Συμβόλαιο Παραχώρησης του Οικοπέδου στο χώρο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Μελίτης, στο οποίο θα εγκατασταθεί το αντλιοστάσιο της τηλεθέρμανσης της πόλης της Φλώρινας σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε.
Η εγκατάσταση τηλεθέρμανσης, ισχύος 70MWth, θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση των κατοίκων της Φλώρινας με τρόπο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Η θερμική ενέργεια θα παρέχεται από τη Μονάδα Ι του ΑΗΣ Μελίτης, η οποία είναι εξαρχής σχεδιασμένη για να παρέχει τέτοια δυνατότητα. Με βάση τη ΔΕΗ, η κατασκευή του Έργου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2010.
Το έργο θα εξασφαλίσει τα εξής οφέλη για την Τοπική Κοινωνία και το Περιβάλλον:
- Μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πετρελαίου ντήζελ κατά 16.000 τόννους ετησίως στη Φλώρινα.
- Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 32.000 τόννους ετησίως.
- Μείωση των δαπανών θέρμανσης κατά περίπου 600 ευρώ ετησίως ανά νοικοκυριό.
Η σχετική Συμφωνία υπογράφτηκε εκ μέρους του Δήμου και της ΔΕΥΑΦ από τον δήμαρχο Φλώρινας κ. Στέφανο Παπαναστασίου και εκ μέρους της ΔΕΗ από τον γενικό διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας και ασκών καθήκοντα γενικού διευθυντή Παραγωγής κ. Δημήτρη Λάππα.
Η ΔΕΗ έχει ήδη εγκαταστήσει με επιτυχία παρόμοια συστήματα τηλεθέρμανσης στις πόλεις της Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της πολιτικής.

Πηγή: www.energia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου