.

Παλινωδίες με τις μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ στο γραφείο του ήταν έως αργά χθες το βράδυ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος, μετά την κατάληψη που έκαναν το απόγευμα περίπου 100 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Η απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη ήταν η συνέχεια όσων συνέβησαν νωρίς το πρωί, με τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας για την πρόθεση που είχε εκφράσει αρχικά ο κ. Αθανασόπουλος περί ματαίωσης του διαγωνισμού για την κατασκευή μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ είχαν διακόψει και νωρίς το πρωί τη συνεδρίαση του Δ.Σ. με κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ, απαιτώντας το άνοιγμα των προσφορών που έχουν κατατεθεί. Απουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων, το Δ.Σ. συνεδρίασε σε άλλο χώρο, ενώ υπήρξαν και διαβουλεύσεις μεταξύ του προέδρου της επιχείρησης και των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας.
Αναβολή
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια η ΔΕΗ αναφέρεται ότι αποφασίστηκε τελικά η αναβολή της λήψης απόφασης για τη ματαίωση και την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και το άνοιγμα των προσφορών που έχουν υποβληθεί. Επίσης έδωσε εξουσιοδότηση στον διευθύνοντα σύμβουλο, μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της επιχείρησης- συγκεκριμένα η επίτευξη τιμήματος του διαγωνισμού με όριο τα 500.000.000 ευρώ και η παραίτηση του αναδόχου και μειοδότη του έργου από κάθε απαίτηση σχετικά με ενδεχόμενη- έως 12 μήνες- καθυστέρηση στην έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της νέας μονάδας για οποιονδήποτε λόγο.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος χαρακτήρισε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης «ωμό πραξικόπημα» του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ δεν την αναγνωρίζει καθώς είναι παράνομη αφού δεν συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης χαρακτήριζαν πρωτοφανείς τις ενέργειες μερίδας συνδικαλιστών και σχολίαζαν πως τέτοιες κινήσεις δεν είναι προς όφελος ούτε της επιχείρησης ούτε του κοινωνικού συνόλου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου