.

Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: Προβληματισμός για τη σχέση ΔΕΗ-Τοπικής κοινωνίας

Από την εφημερίδα Πρωινός Λόγος αναδημοσιεύουμε: "Η συζήτηση για τη λειτουργία του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της Τοπικής Κοινωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, στο οποίο συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους πυλώνες υψηλής τάσης στη Χαραυγή, αλλά και τις κεραίες εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Αφορμή για το θέμα της ΔΕΗ στάθηκε η πρόσφατη, πρωτόδικη, καταδικαστική απόφαση σε βάρος των έξι κατοίκων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου του Δήμου Ελλησπόντου και αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους και στο Σύλλογο Ανέργων της περιοχής. Μάλιστα, φαίνεται πως υπάρχει και η πιθανότητα αποχώρησης του Δήμου Κοζάνης από το Σύμφωνο Συνεργασίας, κάτι που θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένες παραμέτρους και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους για το εν λόγω ζήτημα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι απλά μια καταδίκη και δεν είναι τόσο απλό για να το προσπεράσουμε. Είναι θέμα της κοινωνίας και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε . Θα πάρουμε πρωτοβουλία στο ζήτημα του Συμφώνου, που δεν μπορεί να μένει αδρανές. Το Σύμφωνο θα έπρεπε να θέτει ζητήματα και όχι να στέλνει αλληλογραφία. Είχαμε ξεκινήσει να βάζουμε ζητήματα και σήμερα αυτή η κατάσταση έχει μείνει μετέωρη…».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου ανέφερε πως «ενώ δεν μπορούμε να κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις, φαίνεται πως η ΔΕΗ σκληραίνει τη στάση μέσω των δικαστηρίων. Εμείς πιστεύουμε πως όποια μορφή κινητοποίησης και να επιλέξουν οι κάτοικοι θα είναι λίγη σε σχέση με αυτό που αντιμετωπίζουν. Για το Σύμφωνο, θεωρώ πως σαν ιδέα είναι καλή γιατί πρέπει να ενώνουμε τις φωνές αλλά και εμείς σαν εταίρος θα πρέπει να ζητήσουμε τη λειτουργία όπως την επιθυμούμε. Να παλέψουμε μέσα από αυτό».

Τέλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νικόλαος Μάτσος σημείωσε ότι «πριν από τις εκλογές είχαμε τρεις αθωώσεις, ενώ μετά είχαμε καταδίκες και την κλήση άλλων 32 κατοίκων σε δίκη για τις 29 Σεπτεμβρίου. Όσο για το Σύμφωνο, είναι Σύμφωνο υποτέλειας στις διαθέσεις της ΔΕΗ και νομίζω πως ο Δήμος Κοζάνης θα πρέπει να αποχωρήσει."

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου