.

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ : Αθανασόπουλος και Χατζηδάκης διαλύουν και απαξιώνουν την ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Με πειθήνιο και εκτελεστικό όργανο τον χειρότερο και επικίνδυνο Διευθύνοντα Σύμβουλο που έχει περάσει ποτέ από τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης με τον πλέον ξεδιάντροπο και προκλητικό τρόπο, δίνει πολιτική κάλυψη σε πραξικοπηματικές ενέργειες σαν την χθεσινή, που χωρίς καν να συνεδριάσει το Δ.Σ της ΔΕΗ και χωρίς να κληθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αποφάσισε να παραδώσει άλλο ένα κομμάτι από τις σάρκες της ΔΕΗ, βορά στις ορέξεις των κρατικοδίαιτων ψευτοεπενδυτών.
Ο κ. Αθανασόπουλος και ο κ. Χατζηδάκης προκειμένου να κερδοσκοπήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα, μέσα σε 7 μήνες με τις πρακτικές τους ουσιαστικά ακυρώνουν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και τροποποιούν όλο το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ, το οποίο είχε πολυδιαφημίστει στις τοπικές κοινωνίες.
Μετά τη Μελίτη ΙΙ που η κατασκευή της έχει παραπεμφθεί στις καλένδες προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλοι σχεδιασμοί, σειρά έχει τώρα η Μεγαλόπολη, με την παράλογη προσπάθεια απόφασης για ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή της μονάδας V.
Για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με την τοπική Αυτοδιοίκηση του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, προασπίζοντας τα συμφέροντα της Επιχείρησης του Ελληνικού Λαού, διέκοψαν (για πολλοστή φορά επί Αθανασόπουλου) την συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ.
Η διάτρητη εισήγηση της Διοίκησης για την ακύρωση της μονάδας της Μεγαλόπολης, κάτω από τη πίεση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ν. Αρκαδίας, τελικά πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων.
Μετά την εξέλιξη αυτή και την κατακραυγή που ακολούθησε, ο κ. Αθανασόπουλος σύρθηκε να συμφωνήσει στο άνοιγμα των προσφορών για την κατασκευή της μονάδας Μεγαλόπολης V.
Επειδή όμως οι εντολές που έχει πάρει από τον κ. Χατζηδάκη προς εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, ήταν να ακυρωθεί οπωσδήποτε ο διαγωνισμός και να μη γίνει η μονάδα, έβαλε νέες προϋποθέσεις στον υπάρχοντα διαγωνισμό και νέο ανώτατο όριο τιμήματος της μονάδας τα 500 εκατομμύρια €.
Η ενέργεια αυτή έγινε σε ανύπαρκτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Συνεδρίαση «μαϊμού»), διότι μετά την κατάληψη που προηγήθηκε δεν έγινε ποτέ Διοικητικό Συμβούλιο και ποτέ δεν κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων - μέλη του Δ.Σ. σε σχετική συνεδρίαση, οι οποίοι και κατήγγειλαν αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση.
Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αυτό είναι ένα βρώμικο τέχνασμα, ώστε από την πίσω πόρτα να ακυρωθεί η κατασκευή της μονάδας.
Κάνουμε λόγο για βρώμικο, γιατί είναι γνωστό το ότι ο κάθε διαγωνισμός έχει το δικό του πλαίσιο και όρους.
Συνεπώς κάθε συσχέτιση που βάζει νέα όρια και προϋποθέσεις στόχο έχει, να ακυρωθεί μέσω άλλης οδού ο εν λόγω διαγωνισμός.
Η διαφαινόμενη προσπάθεια χρέωσης στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ότι δήθεν δεν ενδιαφέρεται να ωφεληθεί η ΔΕΗ είναι για γέλια, ειδικά όταν μεθοδεύεται από αυτούς που καιρό τώρα απαθείς, έχουν επιτρέψει τη ληστεία της ΔΕΗ με εκατοντάδες εκ. € ετησίως.
Αλλού αυτά κ. Αθανασόπουλε, όχι στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για την προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης του Ελληνικού Λαού.
Η θέση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μεγαλόπολης είναι ξεκάθαρη.
Να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, ν’ ανοίξουν οι προσφορές, να κατοχυρωθεί η κατασκευή της μονάδας ώστε επιτέλους κάποτε να αρχίσει να κατασκευάζεται.
Αυτή ήταν και θα είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στην τοπική κοινωνία που τόσα πρόσφερε στον εξηλεκτρισμό της χώρας. Αυτή ήταν και η υπόσχεση του Πρωθυπουργού της χώρας στην τοπική κοινωνία.

κ. Χατζηδάκη δεν νοείται καμία σκέψη για ακύρωση οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού και θα έχετε εσείς την ευθύνη.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου