.

H METKA ρωτά τη ΔΕΗ για επενδυτικό της πρόγραμμα στη Μεγαλόπολη

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Τη σαφή τοποθέτηση της διοίκησης της ΔΕΗ για το διαγωνισμό κατασκευής της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Μεγαλόπολη ζητεί η ΜΕΤΚΑ, μετά τη φημολογία περί ακύρωσής του.
Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία έχει καταθέσει προσφορά και μαζί με την Damco αποτελούν τις δύο υποψήφιες εταιρείες για την ανάληψη του έργου. [Ωστόσο, η διοίκηση της ΔΕΗ, στην πρόσφατη συνάντησή της με τη ΓΕΝΟΠ, άφησε να διαφανεί ότι εξετάζει την περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού, με επιχείρημα ότι θα καθυστερήσει σημαντικά η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου προς τη Μεγαλόπολη.

Στη διαφαινόμενη υπαναχώρηση της διοίκησης της ΔΕΗ, η ΜΕΤΚΑ επισημαίνει κατ' αρχήν ότι η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ για τη συνέχιση του διαγωνισμού είναι δεδομένη. Ετσι διερωτάται κατ' αρχήν για τους λόγους που τηρεί επαμφοτερίζουσα στάση η διοίκηση.

Επιπλέον επισημαίνει ότι, όσο καθυστερεί να λειτουργήσει η νέα μονάδα της Μεγαλόπολης, με απόδοση 57%, θα υποκαθίσταται υποχρεωτικά από παλαιές μονάδες, με απόδοση 37% και 38%, οπότε η ΔΕΗ θα ζημιώνεται με 400.000 ευρώ την ημέρα λόγω της χαμηλότερης απόδοσης. Επιπλέον, η ΜΕΤΚΑ προτείνει στη ΔΕΗ, εφόσον προκριθεί η δική της προσφορά, στη σύμβαση που θα υπογραφεί να καλύψει την επιχείρηση από ενδεχόμενη καθυστέρηση άφιξης του αερίου για 12 μήνες, πέρα από την 31η Δεκεμβρίου 2012, που ο ΔΕΣΦΑ έθεσε ως ανώτατη εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του αγωγού.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου