.

ΔΕΗ: Απάντηση στη ΓΕΝΟΠ για τη Μεγαλόπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τη Μονάδα V της Μεγαλόπολης

Η Διοίκηση της ΔΕΗ δεν συνηθίζει να σχολιάζει τις ανακοινώσεις Τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, παρά τις ανακρίβειες και υπερβολές που συχνά περιέχονται σε αυτές.
Σήμερα, όμως, αισθάνεται υποχρεωμένη να το κάνει, γιατί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με την τελευταία ανακοίνωσή της, έχει υπερβεί κάθε όριο και επιχειρεί, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, να δικαιολογήσει την, στην καλύτερη περίπτωση, δυσεξήγητη στάση της κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 28 Ιουλίου 2009.

Και τούτο ανεξάρτητα από την, πέρα από κάθε έννοια Δημοκρατίας και εταιρικής διακυβέρνησης, προσπάθεια ματαίωσης της συνεδρίασης του Δ.Σ., και από την πολύωρη "θέση υπό κράτηση" του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, επειδή το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στη λήψη απόφασης για το διαγωνισμό της Μεγαλόπολης, η οποία έθεσε όρους και προϋποθέσεις, τόσο αναφορικά με το τίμημα όσο και με τη διασφάλιση της Επιχείρησης από την έγερση απαιτήσεων του αναδόχου, λόγω καθυστέρησης έναρξης της λειτουργίας της Μονάδας.
Αντίθετα, η θέση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπως αποτυπώνεται στο από 29/07/09 Δελτίο Τύπου της ήταν "να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, ν' ανοίξουν οι προσφορές, να κατοχυρωθεί η κατασκευή της μονάδας ώστε επιτέλους κάποτε να αρχίσει να κατασκευάζεται". Χαρακτήριζε δε, την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 28ης Ιουλίου 2009 ως "ένα βρώμικο τέχνασμα, ώστε από την πίσω πόρτα να ακυρωθεί η κατασκευή της μονάδας", κατηγορώντας τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι "επειδή οι εντολές που έχει πάρει από τον κ. Χατζηδάκη προς εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, ήταν να ακυρωθεί οπωσδήποτε ο διαγωνισμός και να μη γίνει η μονάδα, έβαλε νέες προϋποθέσεις στον υπάρχοντα διαγωνισμό και νέο ανώτατο όριο τιμήματος της μονάδας τα 500 εκατομμύρια €".
Μετά και τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι πλέον φανερό ότι οι θριαμβολογίες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποτελούν, στην καλύτερη περίπτωση, μια κακότεχνη προσπάθεια συγκάλυψης μιας σειράς εσφαλμένων εκτιμήσεων και ενεργειών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η κατ' επανάληψη σπίλωση προσώπων και αμαύρωση θεσμών.

Αθήνα, 25.8.2009 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση σχολίου