.

Σπάρτακος για παρέμβαση ιδιώτη στην ομαλή λειτουργεία του χημείου του ΛΚΔΜ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Αριθ. Πρωτ: 4111 23 Σεπτεμβρίου 2009
Προς : Δ/ντη ΛΚΔΜ κ. Νικολακάκο Παναγιώτη

Θέμα : Παρέμβαση ιδιώτη στην ομαλή λειτουργία του ΦΧΕ (Χημείου) του ΛΚΔΜ

Κύριε Δ/ντα
Αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία του ΦΧΕ του ΛΚΔΜ προκάλεσε τις τελευταίες μέρες η παρουσία αντιπροσώπου της εταιρείας “Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας”, συμφερόντων του κ. Ρόζα, στα εργαστήρια του ΦΧΕ του ΛΚΔΜ, προκειμένου να ελέγχει τη διαδικασία αναλύσεων που ενεργούν οι εργαζόμενοι στα δείγματα από το κοίτασμα του Ορυχείου της Αχλάδας.
Ο κ. Ρόζας επικαλούμενος και ερμηνεύοντας κατά το συμφέρον του όρο της σύμβασης με τη ΔΕΗ Α.Ε., θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να στέλνει εκπρόσωπό του στα εργαστήρια του ΦΧΕ του ΛΚΔΜ και ως “Γενικός Επιθεωρητής” του Χημείου του κράτους να επιθεωρεί, να ελέγχει και να εντέλει τελικά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Α.Ε.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τίθεται άμεσα θέμα αμφισβήτησης από την πλευρά της εταιρείας “Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας” για τα αποτελέσματα των αναλύσεων και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του λιγνιτικού κοιτάσματος της Αχλάδας, που διενεργούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ Α.Ε. στα εργαστήρια του ΦΧΕ του ΛΚΔΜ.
 Επειδή με την πρακτική αυτή θίγονται, παραβιάζονται και καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες,
 επειδή το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι σε θέση να γνωρίζει ότι εδώ και καιρό η εταιρεία “Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας” δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους της σύμβασης τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά για την τροφοδοσία με λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης,
 επειδή για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ η προστασία θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, θεμάτων ηθικής τάξεως, αλλά και η διαφύλαξη των συμφερόντων της Επιχείρησης του ελληνικού λαού είναι όροι αδιαπραγμάτευτοι, δηλώνουμε ότι:
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει τόσο το κύρος όσο και την επιστημονική κατάρτιση των εργαζομένων στη ΔΕΗ και μάλιστα με αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο.
Εάν για τον οποιονδήποτε λόγο υπάρχει διαφορά στις αναλύσεις των εργαστηρίων του ΦΧΕ του ΛΚΔΜ και του Χημείου της εταιρείας “Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας” (εάν διαθέτει) τότε υπάρχει το δείγμα για την διαιτησία που μπορεί να προσφεύγει η κάθε πλευρά.
Τέλος κ. Δ/ντα σας ενημερώνουμε ότι με παρέμβασή μας δεν επιτρέψαμε να γίνουν οι αναλύσεις στα δείγματα, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009, γεγονός που θα επαναλαμβάνουμε καθημερινά έως ότου αποκατασταθεί η ηρεμία.
Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα τέτοιου είδους πρακτικές, που καταρρακώνουν το κύρος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Αδαμίδης Δίκας Ιωάννης

Κοινοποίηση: Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλο Π.
Γεν. Δ/ντη Ορυχείων κ. Λάπα Δ.
Γεν. Δ/ντη Παραγωγής κ. Κοπανάκη Ι.
Τομεάρχη ΦΧΕ ΛΚΔΜ κ. Μιχαηλίδη Φ.
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου