.

Προκύρηξη νέου Προέδρου και Διεθύνοντος Συμβούλου στη ΔΕΗ;

Αναδημοσίευση: Εφ. Πρώτο Θέμα, του Σωτήρη Χιωτάκη, 4/11/09

Στην άμεση προκήρυξη των θέσεων του προέδρου και διευθύνοντος σύμβούλου της ΔΕΗ, τις οποίες κατέχει σήμερα ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η προκήρυξη είναι, εκτός απροόπτου, θέμα ημερών, ενώ προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση πιέζει ιδιαίτερα και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, το προεδρείο της οποίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με την υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη, παρόντος του αρμόδιου για τα ενεργειακά υφυπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη.

Στη συνάντηση, πάντως, η κα Μπιρμπίλη, παρόλο που είχε μία εφ΄ όλης της ύλης παρουσίαση από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δεν άνοιξε τα χαρτιά της ως προς φλέγοντα ζητήματα, όπως είναι η προκήρυξη των νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η ιδιωτικοποίηση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης και η λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού.

Ωστόσο, αρμόδιες πηγές από το υπουργείου επιμένουν πως οι διοικητικές εξελίξεις στην ΔΕΗ θα είναι άμεσες – η θητεία του κ. Αθανασόπουλου, ο οποίος έχει θέσει την παραίτησή του στην διάθεση της κυβέρνησης, λήγει στις 30 Ιανουαρίου – προσθέτοντας ότι, ενδεχομένως η προκήρυξη για την ΔΕΗ να συνοδευτεί και από ανάλογες εξελίξεις σε σχέση με τις διοικήσεις και των άλλων εποπτευόμενων οργανισμών.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι θα υπάρχει διάκριση μεταξύ προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, αφού η νέα κυβέρνηση εκτιμά ότι ένα τέτοιο μοντέλο λειτουργεί καλύτερα σε μία επιχείρηση με τα χαρακτηριστικά της ΔΕΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου