.

Πουτακίδης Κώστας πρόεδρος Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής για το πρόβλημα του δρόμου Ακρινής - Κλείτου

Σε ερώτηση που τέθηκε από το energeiakozani στον Πρόεδρο του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής, κ. Πουτακίδη Κώστα, αναφορικά με την ένταση που υπάρχει με τη ΔΕΗ στον επαρχιακό δρόμο Ακρινή - Κλείτου (Ε35) ο Πρόεδρος ανέφερε ότι:
Την Πέμπτη 12.11.09 το πρωί ο Νομάρχης Κοζάνης προκάλεσε σύσκεψη με την παρουσία του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής και του Δημάρχου Ελλησπόντου, με θέμα το πρόβλημα που προέκυψε για τον επαρχιακό δρόμο Ακρινής - Κλείτου (Ε35). Την ίδια μέρα οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ έδωσαν εντολή για συνέχιση εργασιών, με φορτηγά τύπου tamper, να διέρχονται πάνω από την επίμαχη γέφυρα του επαρχιακού δρόμου και την απόθεση των άγονων υλικών στην συγκεκριμένη περιοχή πλησίον των σταυλικών εγκαταστάσεων. Ο Σύλλογος διαπιστώνοντας ότι οι εργασίες ξανάρχισαν (παρόλο που είχε δοθεί διαφορετική διαβεβαίωση σε προηγούμενη σύσκεψη 8.10.09 παρουσία νομάρχη, βουλευτών κα επροσώπων της ΔΕΗ και κατοίκων) προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

Προσέφυγε ξανά στον εισαγγελέα καταθέτωντας το αίτημα να σταματήσουν οι αποθέσεις
Ενημέρωσε τον αρμόδιο διευθυντή της Τροχαίας
Ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντινομάρχη
Έδωσε περιθώριο 24 ωρών να σταματήσουν οι εργασίες
Την άλλη μέρα το πρωί επειδή οι εργασίες συνεχίστηκαν, με απόφαση του Συλλόγου παραβρίσκονται στην επίμαχη γέφυρα, ώστε να αποτρέπεται η διέλευση των υπέρβαρων οχημάτων από αυτήν, μέχρι σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας μέλη του Συλλόγου και κάτοικοι της Ακρινής.
Επισήμανε επίσης ότι στο Σύμφωνο Συνεργασία του Σαββάτου 14.11.09 παραβρέθηκε ως πρόεδρος του Συλλόγου και ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες στο επίμαχο σημείο. Του ζητήθηκε επίσης κάποια μέλη του Συμφώνου να σταματήσουν τη διαμαρτυρία αλλά απάντησε ότι η ευθύνη είναι της ΔΕΗ και όχι του Συλλόγου λέγοντας "αυτοί μας έβγαλαν στη γέφυρα και αυτοί πρέπει να μας κατεβάσουν με τις προτάσεις τους...".

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου