.

Συνέλευση κατοίκων Τριγωνικού για ορυχείο Προσηλίου

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ

Έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο Τριγωνικό, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στο ορυχείο «Προσηλίου», η συνέλευση των κατοίκων Τριγωνικού.
Στη συνέλευση, που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο, παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου και μετά από την ενημέρωση, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα, ακολούθησε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση.
Ομόφωνα στο τέλος αποφασίστηκε:
1. Η συγκρότηση τριμελούς οικονομικής επιτροπής για την επίσπευση του χρόνου συγκέντρωσης των χρημάτων που απαιτούνται για την προσφυγή ακύρωσης της ΚΥΑ στο ΣτΕ και της αναστολής των εργασιών έναρξης λειτουργίας του ορυχείου.
Η Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από τους:
Βακουφτσή Βασίλη του Θ.
Κούτσιανο Χρήστο του Γ.
Μαρκόπουλο Αντώνη του Χ.
(Το κόστος της προσφυγής ανέρχεται στις 12.000 Ευρώ περίπου. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν να απευθύνονται στην παραπάνω επιτροπή).
2. Να ζητηθεί από τη Νομαρχία Κοζάνης η χρηματοδότηση της προσφυγής για την άρση της Οριστικής Παραχώρησης 63 ν. Κοζάνης. Έγγραφο για τη χρηματοδότηση της προσφυγής έχει ήδη αποσταλεί.
3. Να ζητηθεί από τη Νομαρχία Κοζάνης να αναλάβει το κόστος εκπόνησης Γεωτεχνικής Μελέτης, για την περιοχή της Οριστικής Παραχώρησης ν. 63. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη σταλεί έγγραφο στο ΙΓΜΕ να αναλάβει την εκπόνηση της παραπάνω Μελέτης.
4. Αύριο, 30 Νοεμβρίου 2009, να παραβρεθεί αντιπροσωπία των κατοίκων στην έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου Κοζάνης - Πτολεμαΐδας.
5. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη απόφαση για δυναμική παρουσία των κατοίκων στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όποτε αυτή γίνει.
6. Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις των κατοίκων Προσηλίου και Πολυρράχου.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου