.

"Πάγος" από το ΣτΕ στο αιολικό πάρκο Φλώρινας

Αναδημοσίευση: Εφ. Αυγή, 27/11/09

Δεκτή έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση τεσσάρων οικολογικών οργανώσεων που ζητούσαν να σταματήσουν τα έργα κατασκευής αιολικού πάρκου στη θέση Τούμπα Ανθοβούνι του όρους Βαρνούς στη Φλώρινα.

Η προσφυγή αφορούσε τρεις αποφάσεις του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την κατασκευή του πάρκου ισχύος 28,9 MW με 34 ανεμογεννήτριες, που εκδόθηκαν αφού προηγούμενως το ΣτΕ είχε εκδώσει ανάλογη απόφαση σε παλαιότερη απόπειρα κατασκευής του.

Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, ενώ παράνομοι είναι και οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου γιατί εγκρίθηκαν αναρμοδίως από τον περιφερειάρχη και όχι με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Τονίζουν επίσης ότι δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις για την τοποθεσία του πάρκου, το οδικό δίκτυο του οποίου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί εντός δασικής περιοχής, ούτε εκτιμήθηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

1 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    11/12/09, 8:26 μ.μ.

    Ευτυχώς γιατί η Πτολεμαϊδα δεν θα αντεχε χωρίς το μαύρο σύννεφο πάνω της... Ποιός ξέρει ποιοί είναι οι νέοι "κουμπάροι" και πόσα αυτοί θα αρπάξουν, παίζοντας με τον ήδη ταλαιπωρημένο πλανήτη μας.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου