.

Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Περιβάλλοντος

Αναδημοσίευση: Εφ. Πρώτο Θέμα, του Ανδρέα Μπελεγρή, 4 Νοεμβρίου 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Μαθιουδάκης Κώστας, Καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνειου
Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης
Καλτσά Μαρία, Αρχιτέκτων Μελετητής
Ειδική Γραμματεία Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων
Ανδρεαδάκης Ανδρέας, Πολιτικός Μηχανικός Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Καραβασίλη Μαργαρίτα, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος
Ακολουθούν βιογραφικά σημειώματα:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΣΤΑ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ
Καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θερμικών Στροβιλομηχανών. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και Διδάκτωρ του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν (Βέλγιο). Η εκπαιδευτική του δραστηριότητα και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη λειτουργίας θερμικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΑΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε στις ΗΠΑ. Είναι απόφοιτος του YALE και της πειραματικής σχολής υποτρόφων αρχιτεκτόνων COOPER UNION της Νέας Υόρκης. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση της έκθεσης ΙΒΑ στο Βερολίνο, που μετέτρεψε την πόλη σε ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικής. Με τη στήριξη της Μελίνας Μερκούρη συνδιοργάνωσε το 1983 στην Εθνική Πινακοθήκη τη μεγάλη έκθεση διεθνούς σύγχρονης αρχιτεκτονικής και αργότερα επιμελήθηκε την παρουσίαση της έκθεσης του YΠΠΟ στον ΟΛΠ Αττικό Τοπίο και Περιβάλλον.
Το 1993 συνίδρυσε γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών και πραγματοποίησε μελέτες πολλών ιδιωτικών έργων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Συμμετείχε στη σύμπραξη των γραφείων που κέρδισαν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το 1997 και το βραβείο αρχιτεκτονικής το 2005 για το σχεδιασμό του Μεγάλου Πεζόδρομου της Δ. Αρεοπαγίτου - Απ. Παύλου. Στα έργα της περιλαμβάνονται κτίρια γραφείων, μελέτες αναπλάσεων, δεκάδες έργα κατοικιών και είναι γνώστης της δυναμικής της αλληλεπίδρασης δημόσιου/ιδιωτικού τομέα.
Οι ειδικές της γνώσεις αναφέρονται στις αστικές ανανεώσεις και ανακτήσεις σε σχέση με τα νέα κλιματολογικά, περιβαλλοντικά, δημογραφικά κ.ά. δεδομένα. Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονται στον προσδιορισμό και προώθηση μιας σύγχρονης “Ελληνικής ταυτότητας” μέσα από τους τομείς πολιτισμού & περιβάλλοντος, χωροταξίας & δόμησης και εναλλακτικών μορφών ανάπτυξης.
Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΑΝΔΡΕΑ
Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, Ph.D., Καθηγητής ΕΜΠ, στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγειονομικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ., Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων.
Συγγραφέας άνω των 250 επιστημονικών εργασιών σχετικών με τη διαχείριση των υδατικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Υδάτων IWA και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της IWA. Εθνικός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή ομάδα Στρατηγικού Συντονισμού για την εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά (2000/60/ΕΕ), εμπειρογνώμων του ΥΠΕΧΩΔΕ σε θέματα υδάτινου περιβάλλοντος και επεξεργασίας λυμάτων, εκπρόσωπος σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ (2003) και εμπειρογνώμων της UNEP σε θέματα υδάτινης ρύπανσης και διαχείρισης αποβλήτων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ
Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1951. Αρχιτέκτων d.p.l.g. Ανωτάτης Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών Παρισίων (ENSBA, PARIS), Msc. στην Χωροταξία, Πολεοδομία & Οικονομικό Προγραμματισμό, Πανεπιστήμιο Paris IV-Sorbonne, Μsc. Κοινωνικής Ψυχολογίας, Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (EHESS, Paris). Μόνιμος υπάλληλος ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1979 έως 2007 σε επιτελικές θέσεις. Προϊσταμένη Τμήματος Κτιρολογίας και Προτύπων Κατοικίας στη Δ/νση Οικιστικής Πολιτικής & Κατοικίας (1994-2001) με αντικείμενο: Πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιστικό τομέα. Ακόλουθος Περιβάλλοντος στην ΜΕΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2001 έως το τέλος του 2003. Πρόεδρος Ομάδας "Περιβάλλον" του Συμβουλίου της ΕΕ (Ελληνική Προεδρία-1ο εξάμηνο 2003). Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος στην νεοσύστατη Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ΥΠΕΧΩΔΕ (τέλη 2003) με 5ετή θητεία – διεκόπη τον Ιούλιο του 2005 με απόφαση τ.Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά. Επιστημονική Σύμβουλος Διεθνούς Προγράμματος Εργασίας για την Αρχιτεκτονική & ΑΠΕ της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA-ARES) από το 2006. Μιλά Γαλλικά και Αγγλικά.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου