.

Ονόματα για τις θέσεις ευθύνης της ΔΕΗ

Αναδημοσίευση: Εφ. capital.gr,18/11/09

"Φουντώνει" η διαδοχολογία για τα στελέχη που θα αντικαταστήσουν στις 15 Δεκεμβρίου τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Π. Αθανασόπουλο.
Τότε θα συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση που θα εκλέξει 5 νέα μέλη ως εκπροσώπους της πλειοψηφίας ενώ δύο μέρες μετά θα συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων μειοψηφίας που θα εκλέξουν 2 νέα μέλη του Δ.Σ.

Η κυβέρνηση έχει προκηρύξει δύο θέσεις χωριστά για πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και ήδη έχει αρχίσει να "παίζουν" στην αγορά τα διάφορα σενάρια. Μεταξύ αυτών έχουν ακουστεί τα ονόματα πρώην και νυν στελεχών της ΔΕΗ, ακαδημαϊκών και ανθρώπων της αγοράς.

Έτσι τα ονόματα που έχουν "παίξει" είναι του Γρηγόρη Αντωνόπουλου πρώην γενικού διευθυντή ανθρωπίνων πόρων της εταιρείας με τριαντακονταετή θητεία στην εταιρεία στη διεύθυνση διανομής. Δυνατά έχει παίξει επίσης το όνομα του Κώστα Μητρόπουλου πρώην επικεφαλής της Kantor που σήμερα βρίσκεται στον όμιλο της Eurobank, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη, καθώς και του καθηγητή Βασίλη Ράπανου καθηγητή στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και υπεύθυνου έρευνας του ΙΟΒΕ, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν και διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας.

Επίσης έχει ακουστεί το όνομα του πρώην γενικού διευθυντή Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντίνου Μανιατόπουλου, καθώς επίσης και του καθηγητή του Πολυτεχνείου και προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας Αρθούρου Ζερβού για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου