.

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ με ηγεσία Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής

Συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, κ.Γιάννη Μανιάτη είχαν σήμερα τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση παρουσιάστηκαν από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ οι θέσεις του συνδικάτου για τη ΔΕΗ και συνολικά για τα ζητήματα της ενέργειας στη χώρα μας.

Ειδικότερα, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισήμανε με έμφαση τα εξής:

Η ΔΕΗ πρέπει να ενισχυθεί και να είναι ισχυρή προς όφελος των καταναλωτών και της χώρας και ως εκ τούτου πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια που γίνονταν σε βάρος της και την οδήγησαν στη σημερινή στασιμότητα.
Να διορθωθούν άμεσα οι όροι λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού με κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων σε παραγωγούς και εμπόρους όπως στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, προκειμένου να αναπτυχθεί ο υγιής ανταγωνισμός.
Να προχωρήσει ταχύτατα το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ με την κατασκευή των νέων μονάδων Μελίτη 2, Πτολεμαΐδα 5, Αλιβέρι και Μεγαλόπολη.
Η ΔΕΗ, με τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει, να προωθήσει σημαντικό μέρος της πράσινης ενέργειας.
Στα κοινοπρακτικά σχήματα, εάν αυτά γίνουν, η ΔΕΗ πρέπει να έχει το πλειοψηφικό πακέτο και σε καμία περίπτωση αυτά δεν μπορούν να αφορούν τις αντικαταστάσεις παλαιών μονάδων ( Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη κλπ)
Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού που εκκρεμούν στη βάση της ΣΣΕ και όχι με το νόμο 3429, που πρέπει άμεσα να καταργηθεί.
Να προκηρυχθούν άμεσα νέες προσλήψεις και να σταματήσει το καθεστώς του δουλεμπορίου των «δελτίων» και των συμβασιούχων αλλά και των πάσης φύσεως εργολάβων έτσι ώστε να λάβει τέλος και το φαινόμενο των χιλιάδων υπερωριών οι οποίες έχουν εξαντλήσει το προσωπικό και «ευθύνονται» για τα πολλά και συνεχή εργατικά ατυχήματα.
Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στη βάση της πολιτικής βούλησης για τον ορισμό της νέας ηγεσίας της ΔΕΗ με την ομαλή λειτουργία της και να προχωρήσει με γοργά βήματα στην ανάπτυξη της επιχείρησης και την ισχυροποίησή της στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Να διορθωθούν οι στρεβλώσεις της αγοράς Η/Ε.

10. Να γίνει παρέμβαση στο θέμα του ασφαλιστικού και στην υλοποίηση της ΕΣΣΕ 2009.

11. Επισημάνθηκε η θέση μας στο μίγμα καυσίμου, η στρατηγική και ο ρόλος του λιγνίτη ως Εθνικό προιόν και η λειτουργία των Ορυχείων από την ΔΕΗ .

Το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υπογράμμισε τη διάθεση της Ομοσπονδίας για συνεργασία και συνεννόηση εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου λειτουργήσει προς όφελος των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού επισήμανε δε πως η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα δεχθεί εκπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν στην πορεία της ΔΕΗ, στα δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση και στα συμφέροντα των καταναλωτών και πως θα απαντήσει δυναμικά και αποφασιστικά όπως κάνει πάντοτε.

Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε να μελετήσει το σύνολο των θέσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να κοινοποιήσει το λεπτομερές σχέδιο για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και την πορεία της ΔΕΗ σε επόμενη συνάντηση.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου