.

ΓΕΝΟΠ: Όσοι σχεδιάζουν τον εκτοπισμό του λιγνίτη προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα....

ΟΣΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ :

- Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

- Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

- ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η KWh

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ

Με ιδιαίτερη προσοχή

Παρακολουθούμε την ενορχηστρωμένη επίθεση μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων (στερούμενα επιστημονικής βάσης) κατά του εθνικού μας καυσίμου με αδιαμφισβήτητο σκοπό και στόχο την υπηρέτηση συμφερόντων.

Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχουμε δημόσια εκφράσει την άποψή μας σε σχέση με τις ΑΠΕ και η οποία είναι ότι όχι μόνο συμφωνούμε στην ανάπτυξή τους αλλά απεναντίας είμαστε σ' εκείνους που τονίζουμε ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω.

Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα ήταν αδιανόητη για τη ΓΕΝΟΠ.

Με δεδομένη αυτή μας τη θέση που είναι ξεκάθαρη στήριξη στην εθνική προσπάθεια κατάκτησης των στόχων του 20-20-20 μέχρι το 2020 θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε για μια φορά ακόμα ότι δεν θα επιτρέψουμε η ενεργειακή πολιτική της χώρας να καθοριστεί από τις πιέσεις υποτιθέμενων οικολόγων και περιβαλλοντολογικά «ευαισθητοποιημένων» που οι υποδείξεις τους οδηγούν στην πλήρη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και στην κατακόρυφη αύξηση της τιμής της kwh.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι ένα συνδικάτο με έντονη οικολογική συνείδηση που αποδεδειγμένα έχει δώσει μάχες για την προστασία του περιβάλλοντος και ανυποχώρητα θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση. Πέρα όμως από αυτό οφείλει να δώσει μάχες και να μην αμφιβάλλει κανείς γι αυτό για να μην ζήσουμε αυτό που έζησαν τον περσινό χειμώνα μια σειρά χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (από ότι φαίνεται κάποιοι δεν διδάσκονται) και κυρίως για να μπορεί να κάνει χρήση του αγαθού του ηλεκτρισμού και ο πιο φτωχός καταναλωτής.

Για όσους γνωρίζουν τα ζητήματα σε βάθος ξέρουν πολύ καλά ότι όταν σχεδιάζεις το μίγμα καυσίμου της χώρας σου πρέπει να λαμβάνεις υπόψη 3 παραμέτρους.

1η την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού, την αυτάρκεια την απρόσκοπτη τροφοδότηση των καταναλωτών.

2η την τιμή της KWH και

3η την προστασία του περιβάλλοντος

Επίσης, όσοι γνωρίζουν καλά τα πράγματα ξέρουν ότι δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις αλλά βέλτιστες.

Η βέλτιστη λύση λοιπόν δεν είναι ο αφορισμός και εκτοπισμός του Λιγνίτη αλλά η τάχιστη αντικατάσταση των παλιών ρυπογόνων και αντιοικονομικών μονάδων με νέες υπερσύγχρονης τεχνολογίας που θα περιορίζουν κατακόρυφα τους ρύπους.

Συνεπώς, όσοι υπονομεύουν το Εθνικό μας καύσιμο που επί 60 χρόνια μας έδωσε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε τη φθηνότερη kwh σε όλη την Ευρώπη αντί να χτυπούν το λιγνίτη που έδωσε και χιλιάδες θέσεις εργασίας καλό θα ήταν να απαιτήσουν το προχώρημα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ των νέων σύγχρονων Λιγνιτικών μονάδων ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V και ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ (για τις οποίες άλλωστε έχει δεσμευτεί και ο Πρωθυπουργός) που θα περιορίσουν κατακόρυφα τους ρύπους και ως νέες αλλά και στη βάση αντικατάστασης των παλαιών μονάδων. Επιπροσθέτως, οι ίδιοι αν ήξεραν ή αν δεν υπηρετούσαν σκοπιμότητες θα έπρεπε από τώρα να κάνουν λόγο και για νέες λιγνιτικές μονάδες (Άγιο Δημήτρη 6 και Αμύνταιο 3) προς αντικατάσταση μιας σειράς ακόμα παλιών λιγνιτικών μονάδων πέρα από αυτές που θα αντικαταστήσει η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V και ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ.

Προφανώς, τους κυρίους αυτούς δεν τους ενδιαφέρει η εξάρτηση της χώρας. Τους ενδιαφέρει εάν θα δουλεύουν οι 9 ιδιωτικές μονάδες Φ/Α οι οποίες λόγω μείωσης της ζήτησης και στροφής στις ΑΠΕ ζορίζονται πολύ πάρα πολύ και για να είναι σίγουρο ότι θα δουλέψουν, ο λιγνίτης πρέπει να εκτοπιστεί ή να περιοριστεί δραματικά!

Επίσης, προφανώς δεν τους ενδιαφέρει εάν θα χαθούν χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας και που θα πάει η τιμή της kwh.

Η τιμή της kwh και μια σειρά άλλα σημαντικότατα θέματα εξασφαλίζονται πρωτίστως από το εθνικό καύσιμο βεβαίως μέσω νέων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μονάδων.

Μήπως δεν το ξέρετε;

Υ.Γ. Οι κύριοι που κάνουν υποδείξεις να εκτοπίσουμε το Λιγνίτη έχουν να μας υποδείξουν κάποια χώρα που δεν αξιοποιεί τους εθνικούς της πόρους;

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου