.

Η Πλατεία Συντάγματος φιλοξενεί το χωριό της ανακύκλωσης

Πηγή: Κέρδος
Για τρεις ημέρες ο δήμος Αθηναίων δημιουργεί στην Πλατεία Συντάγματος το χωριό της ανακύκλωσης.Από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, θα λειτουργούν περίπτερα των μεγαλύτερων εταιρειών ανακύκλωσης, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τη χρησιμότητα, τα οφέλη και τους τρόπους ανακύκλωσης. Παράλληλα, οι εθελοντές Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων θα διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα παρέχουν πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους.Στο «Χωριό της Ανακύκλωσης» συμμετέχουν οκτώ συστήματα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης:
1) Συσκευασιών
2) Ορυκτελαίων
3) Συσκευασιών και Αποβλήτων
4) Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού
5) Φωτιστικών Ειδών και Λαμπτήρων
6) Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών
7) Μεταχειρισμένων Ελαστικών
8) Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων.
Τα περίπτερα θα λειτουργούν:
· την Παρασκευή: 10.00 - 20.00
· το Σάββατο: 10.00 - 18.00
· την Κυριακή: 10.00 - 15.00
Εκδηλώσεις
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στην Πλατεία Συντάγματος θα φιλοξενείται υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Lomographic Εmbassy και της gallery Μ55.
Έξι φωτογράφοι lomo-γραφούν για το περιβάλλον: Ηλίας Κοσίντας, Αθηνά Καζολέα, Μαρίλη Κωσταντινοπούλου, Γιώργος Κουβαράς, Γιάννης Φουντουλάκης, Στεφανία Μιζάρα.Οι lomo-φωτογραφίες δίνουν μια άλλη διάσταση στην οπτική αντιμετώπιση των απορριμμάτων, από τους σκουπιδοτενεκέδες της Αθήνας, στις χωματερές και τα κέντρα ανακύκλωσης, ακολουθώντας το σλόγκαν «Reduce, Re-use, Recycle».
Ακόμη, τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν την ανακύκλωση μέσα από έξυπνα δρώμενα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους:
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, η ομάδα «Φτου ξελευθερία» από τις 10.00 έως τις 14.00 θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «Παίζουμε Περιβάλλον;», με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την ανακύκλωση και την πολυτιμότητα του νερού. Αμέσως μετά, την σκυτάλη παίρνει το «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ανακύκλωσης» που παρουσιάζει η Ψυχαγωγική Εκπαιδευτική Δράση από τις 14.00 έως τις 20.00.
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00, η TRASH ART δημιουργεί ... θησαυρούς από τα σκουπίδια. Τα παιδιά μαζί με παιδαγωγούς και καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έργα από ανακυκλώσιμα υλικά και θα συνθέσουν την πόλη που θέλουν και ονειρεύονται να ζήσουν, μέσα από μια πρωτότυπη κατασκευή. Την ίδια μέρα από τις 15.00 -18.00 θα γίνεται ανταλλαγή λαμπτήρων με νέους εξοικονόμησης ενέργειας. Τη δράση υλοποιεί το σύστημα Φωτοκύκλωση.
Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 13.00, το θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» της Μαίρης Ιγγλέση παρουσιάζει το έργο «Από που παν στο Σκουπιδο...Πρασινιστάν». Θέμα της παράστασης είναι η ανακύκλωση, η προστασία του δάσους και η ισορροπία της φύσης. Λίγο αργότερα, στις 13.30 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται στο «Χωριό της Ανακύκλωσης» για να κλείσει μουσικά το τριήμερο των εκδηλώσεων.
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να παραδίδουν βιβλία που δεν χρειάζονται. Τα σημεία όπου θα συγκεντρώνονται τα βιβλία από το Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Το Καραβάνι της Αλληλεγγύης» είναι στο Σύνταγμα, στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά. Ορισμένα από τα βιβλία θα προωθηθούν για τη δημιουργία βιβλιοθηκών.
Ειδικότερα, τα σημεία που έχουν οριστεί είναι:
1. Το Σύνταγμα από τις 10.00 έως τις 18.00 στο «Χωριό της Ανακύκλωσης»
2. Το Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 8.00 έως τις 14.00.
3. Το Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) από τις 8.00 έως τις 14.00.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου