.

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ με τον νέο υποψήφιο Πρόεδρο της ΔΕΗ - Δεσμεύσεις για Πτολεμαϊδα 5 και Μελίτη 2

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον νέο Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Καθηγητή Α. Ζερβό. Στην πρώτη αυτή συνάντηση παρουσιάστηκαν από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ οι θέσεις του Συνδικάτου για τη ΔΕΗ και συνολικά για τα ζητήματα της ενέργειας στη χώρα μας.

Ειδικότερα, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισήμανε στον νέο Πρόεδρο μεταξύ άλλων και τα εξής:

* - Την ενίσχυση της ΔΕΗ και την προστασία της από τα παιχνίδια που γίνονταν σε βάρος της και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε τέλμα.


* - Την ανάγκη να διορθωθούν άμεσα οι όροι λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού με κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων σε παραγωγούς και εμπόρους , προκειμένου να αναπτυχθεί ο υγιής ανταγωνισμός.


* - Την ανάγκη να προχωρήσει ταχύτατα το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ με την κατασκευή των νέων μονάδων Μελίτη 2, Πτολεμαΐδα 5, Αλιβέρι και Μεγαλόπολη καθώς και να αξιοποιηθεί η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει η ΔΕΗ ώστε να προωθήσει άμεσα τις επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Ακόμη, υπογραμμίστηκε ο χαρακτήρας του επείγοντος για το ζήτημα της πρόσληψης του Προσωπικού που εκκρεμεί εδώ και καιρό, (στη βάση της ΣΣΕ και όχι με το νόμο 3429, που πρέπει άμεσα να καταργηθεί) καθώς και να προκηρυχθούν άμεσα νέες προσλήψεις για να σταματήσει το καθεστώς του δουλεμπορίου, των «δελτίων» και των συμβασιούχων αλλά και των πάσης φύσεως εργολάβων έτσι ώστε να λάβει τέλος και το φαινόμενο των χιλιάδων υπερωριών οι οποίες έχουν εξαντλήσει το προσωπικό και «ευθύνονται» για τα πολλά και συνεχή εργατικά ατυχήματα.

Επίσης τα μέλη του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υποστήριξαν την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η αντικατάσταση των παλαιών μονάδων με νέες, για λόγους που έχουν να κάνουν με την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος αλλά και με τα οικονομικά της επιχείρησης.

Τα μέλη του προεδρείου του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τόνισαν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και την κατοχή του 51% από το κράτος ενώ επισήμαναν τη θέση της Ομοσπονδίας για τη στρατηγική της ΔΕΗ, τη θέση του λιγνίτη στο μίγμα καυσίμου και το ζήτημα της λειτουργίας των ορυχείων από τη ΔΕΗ. Ταυτόχρονα υπογράμμισαν με έμφαση την αναγκαιότητα της ανάπτυξης της επιχείρησης στον τομέα των ΑΠΕ, όπου η ΔΕΗ πάρα τη πρωτοπορία που είχε εδώ και δεκαετίες τώρα έχει μείνει πολύ πίσω.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ και παρά το ότι ήταν η πρώτη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην επιχείρηση και είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, υπεραμύνθηκε του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ (με 51% στο κράτος), δεσμεύτηκε για την ταχύτατη προώθηση των μονάδων Πτολεμαΐδα V και Μελίτη II και πρόσθεσε ότι είναι άμεση ανάγκη για επενδύσεις της ΔΕΗ στις ΑΠΕ ώστε η επιχείρηση να αποκτήσει τη θέση που τις αξίζει. Ο κ. Α. Ζερβός δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει σύντομα σε όλα τα ζητήματα που του έθεσαν τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί άμεσα το λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας.

Υ.Γ. Το κείμενο με τα θέματα που έθεσε το προεδρείο της Ομοσπονδίας στην συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, εδώ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου