.

Αποτελέσματα επίσκεψης Προέδρου ΔΕΗ κ. Αρθούρου Ζερβού στην Ποντοκώμη

Στην κατάμεστη αμφιθεατρική αίθουσα του οικισμού Ποντοκώμης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός με στελέχη της ΔΕΗ.
Ο βουλευτής κ. Αλέκος Αθανασιάδης ζήτησε άμεση προκήρυξη της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5, μετεγκαταστάσεις των οικισμών, πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007 καθώς και αναβάθμιση των υπαρχουσών μονάδων (Καρδιάς, Αμυνταίου).
Ο βουλευτής κ. Γιάννης Βλατής ζήτησε καθαρές κουβέντες για την περιοχή μας λέγοντας ότι η περιοχή έδωσε πάρα πολλά και πήρε πολύ λίγα.
Ο βουλευτής κ. Πάρης Κουκουλόπουλος πρότεινε την παρακάτω λύση για την τμηματική απαλλοτρίωση, αφού πρώτα απέδωσε ευθύνες σε όσους δεν πήραν τις αποφάσεις που έπρεπε στο παρελθόν: Να συμπεριληφθούν με τη διαδικασία των 1300 στρεμμάτων (δηλαδή με παλαιότερη ΜΠΕ και με γρήγορες διαδικασίες) και η υπόλοιπη έκταση που περιλαμβάνει τους οικισμούς της Ποντοκώμης και Μαυροπηγής. Η δε συνολική ΜΠΕ να κρατήσει με διαβούλευση περισσότερο χρόνο διότι το θέμα είναι περιβαλλοντικά σοβαρό.
Ο κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης τόνισε ότι υπάρχουν αποφάσεις εδώ και ενάμιση χρόνο που πρέπει να γίνουν σεβαστές.
Ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας έθεσε πρόγραμμα αξιοπιστίας με τη ΔΕΗ λόγω υποσχέσεων που δεν υλοποιήθηκαν.
Ο κ. Ανδρέας Αθανασιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος, ζήτησε να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που έχει η περιοχή και να μην προχωρήσει η ΔΕΗ σε τμηματική απαλλοτρίωση θυμίζοντας υποσχέσεις που δόθηκαν.
Ο κ. Δημήτρης Μαυροματίδης, δημοτικός σύμβουλος, έθεσε συνοπτικά το θέμα λέγοντας ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης λόγω των δεσμεύσεων της ΔΕΗ που δεν τηρήθηκαν θέτοντας ερωτήματα γιατί η ΔΕΗ εμφανίζεται να μην γνωρίζει ότι δεν δέχεται η Ποντοκώμη τμηματική απαλλοτρίωση (κλικ για τα ερωτήματα που τέθηκαν). Επίσης δήλωσε ότι όλες οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στο energeiakozani και παρέδωσε στον κ. Ζερβό τα ερωτήματα του και υλικό τεκμηρίωσης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ Αρθούρος Ζερβός ανήγγειλε:
Την άμεση προκήρυξη της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουρίου.
Την άμεση απόσυρση της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαϊδα 1 με την προκήρυξη της Πτολεμαϊδας 5 και με την υπογραφή σύμβασης της τελευταίας της μονάδας Πτολεμαϊδα 2 (που είναι και οι πιο ρυπογόνες της περιοχής).
Τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής
Την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007

Για το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης είπε ότι είναι θέμα πολιτικό και όχι της ΔΕΗ. Ζήτησε από τους κατοίκους να προχωρήσει η μερική απαλλοτρίωση των 1300 στρεμμάτων και να δοθεί πίστωση χρόνου για να δουν την υλοποίηση αυτών που ανήγγειλε.
Σε ερωτήματα των κατοίκων αν δεσμεύεται ο Πρόεδρος της ΔΕΗ για τα 1300 ο κ. Κουκουλόπουλος είπε ότι μαζί με τους βουλευτές κ. Αθανασιάδη και Βλατή έχει ήδη σταματήσει η μερική απαλλοτρίωση έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων. Ο κ. Αθανασιάδης δήλωσε ότι ζητεί τη διασφάλιση των μετεγκαταστάσεων και μετά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα από την Ποντοκώμη.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου