.

Σπάρτακος: Ο κύβος ερρίφθη. Ούτε ένα βήμα πίσω.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τις δεσμεύσεις από τη νέα ηγεσία της Επιχείρησης, ότι τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία ήτοι : Διακήρυξη των μονάδων ¨Πτολεμαΐδα V¨ και ¨Μελίτη II¨, μετεγκαταστάσεις οικισμών και προσλήψεις, θα έρθουν στο τραπέζι της συζήτησης κατά την πρώτη, κρίσιμη, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, απέσπασε το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με την κινητοποίηση που πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Δυναμικά το παρόν τους έδωσαν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πτολεμαΐδας, ο Δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής Βασιλειάδης Γιώργος, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας και τα εκλεγμένα μέλη του Σωματείου στις Διοικήσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της ΓΣΕΕ, αποδεικνύοντας έτσι την σοβαρότητα - κρισιμότητα που αποκτούν τα ζητήματα αυτά υπό τις εξελίξεις στα ενεργειακά θέματα, που καταγράφονται ραγδαίες.
Επιπλέον, μετά την παρέμβαση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, επετεύχθη μείωση των φορτίων του ΑΗΣ ως μέσο άσκησης πίεσης (με τις λιγότερες συνέπειες περιβαλλοντικής επιβάρυνσης) προς την ιεραρχία της ΔΕΗ, προκειμένου να δείξει δείγματα καλής θέλησης στα αιτήματα της κινητοποίησης.
Ως απολύτως κατανοητά αντιμετώπισαν τα ζητήματα που διαχρονικά θέτει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τόσο ο Διευθυντής του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας Δημήτρης Παπαβραμίδης όσο και η Διοίκηση της ΔΕΗ, που επεσήμαναν για πολλοστή φορά ότι τάσσονται δίπλα στο Σωματείο για τις δράσεις του, αφού στόχος δεν είναι άλλος από τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους, την Επιχείρηση και την τοπική κοινωνία.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι μέσα από την κινητοποίηση του Σωματείου κατέστη δυνατό να βρει έκφραση η φωνή αγανάκτησης και ανησυχίας των εργαζόμενων, της τοπικής κοινωνίας και των επιτυχόντων ενός διαγωνισμού που 3 χρόνια τώρα έχει ¨κολλήσει¨ κρατώντας ¨ομήρους ¨ 2.035 ανθρώπους και φρενάροντας - με τις βαθύτερες προεκτάσεις που έχει - την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Η τελευταία αυτή κινητοποίηση ήταν μόνο το προμήνυμα που εστάλη προς πάσα κατεύθυνση σε επίπεδο Επιχείρησης και Κυβέρνησης ότι: τα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία δε θα επιτραπεί σε κανέναν να απαξιωθούν ή να ¨προσαρμοστούν¨ στα συμφέροντα και στις ανάγκες κάποιων άλλων. Μέχρι την τελική δικαίωση θα δίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον αγώνα.
Η φωνή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ μέρα με τη μέρα ενδυναμώνεται από τους πολίτες και τους εκφραστές τους, που τάσσονται συνεχώς δίπλα στο Σωματείο και στις θέσεις του.
Ο κύβος ερρίφθη. Ούτε ένα βήμα πίσω, για να καταφέρουμε να μετατρέψουμε τον δρόμο για την τελική δικαίωση σε ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου