.

Ημερίδα στη Λευκάδα για την εξοικονόμηση ενέργειας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11/12 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας η Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας με έμφαση στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα των κτιρίων, τη Βελτίωση στο Δημοτικό φωτισμό και στο φωτισμό των μικρών καταστημάτων (ΜΙΚΡΕΝΕΡΓΕΙΝ). Παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Βουλευτής και ο Νομάρχης Λευκάδας καθώς και οι Δήμαρχοι του νησιού τονίζοντας την κρισιμότητα του ζητήματος τόσο για την ανάπτυξη όσο και για το περιβάλλον.
Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Χ. Σπίρτζης, που δεν παρέστη λόγω ασθένειας, απέστειλε μήνυμα ανακοινώνοντας τις σχετικές με τα ενεργειακά δράσεις του ΤΕΕ με αποκορύφωμα το μεγάλο ενεργειακό συνέδριο 8,9,10/3/2010.
Η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην εναρκτήρια ομιλία της ανέλυσε τις επικείμενες κρίσιμες αποφάσεις για την Ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και τις Ενεργειακές επιθεωρήσεις.
Σημαντικές τοποθετήσεις έκαναν τα στελέχη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ Κ.Μπαλαράς, για την εξοικονόμηση και τη χρήση των ΑΠΕ στον οικιακό/τριτογενή τομέα και κ.Αθ.Γαγλία, για τον Κανονισμό Αποδοτικότητας και το κτίριο αναφοράς.
Ο Δρ Γ.Αγερίδης, Δ/τής στο ΚΑΠΕ, ανέλυσε τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ οι κ.κ. Χ.Χρηστίδης από την Ελληνική Επιτροπή Φωτισμού και Σπ.Βασιλειάδης-Δ/τής της Αναπτυξιακής του Δήμου Κερκυραίων-αναφέρθηκαν στην επενδυτική διάσταση της βελτίωσης της αποδοτικότητας στο δημοτικό φωτισμό καθώς και στα καινοτόμα προγράμματα της Κέρκυρας που αφορούν στην ενεργειακή βελτίωση των καταστημάτων λιανικής(ΜΙΚΡΕΝΕΡΓΕΙΝ) και στην αναβάθμιση του ιστορικού της κέντρου με στόχο την ανάπτυξη νυκτερινού πολιτισμού.
Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίσθηκε από όλους η ανάγκη συνέχισης παρόμοιων εκδηλώσεων για όλα τα ενεργειακά ζητήματα και η ελπίδα ότι θα λάβουν οι Κυβερνώντες σοβαρά υπόψη τους τα μηνύματα συντονισμού -επιστημόνων και τοπικής κοινωνίας- σαν και αυτό που έστειλε η εκδήλωση στη Λευκάδα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου