.

ΓΕΝΟΠ: Η συνδιοίκηση δεν μας αγγιζει και δεν μας αφορα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα (με αποκορύφωμα τα όσα ανέπτυξε ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος κύριος Αθανασόπουλος την Κυριακή στην έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή» μια ενορχηστρωμένη ; προσπάθεια να παρουσιασθεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ένα συνδικάτο που εκείνο που το ενδιαφέρει είναι να συνδιοικεί με τον εκάστοτε Διευθύνοντα Σύμβουλο. Δηλαδή, επιχειρείται να τρωθεί το κύρος και να σπιλωθεί η εικόνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ( βάζοντας την νέα Διοίκηση απέναντι της) εμφανίζοντας την ως μια συντεχνία ανθρώπων που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η νομή της εξουσίας και η κατάληψη σημαντικών Διοικητικών θέσεων στην πυραμίδα Διοίκησης της Επιχείρησης.

Αυτό στην ουσία θέλουν να πουν χωρίς να τολμούν να το ξεστομίσουν, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ανεπηρέαστα από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που λειτουργούν στο χώρο της Ενέργειας έχει ένα και μόνο στόχο. Την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.

Σε όσους λοιπόν το επιχειρούν αλλά και στον κύριο Αθανασόπουλο που το δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν λόγο και άποψη για την Επιχείρηση από την οποία ζουν και που με κόπους και θυσίες δεκαετίες τώρα όχι μόνο έχτισαν αλλά την κράτησαν όρθια και υπό τον έλεγχο του Δημοσίου έχουμε να στείλουμε το εξής μήνυμα:

«Κύριοι της αγοράς, καλοπληρωμένοι σύμβουλοι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι που δεν μπορέσατε να βάλετε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο τσεπάκι σας, θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

- Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας (όταν χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος, κανένα όφελος για την Επιχείρηση αλλά για άλλους ) επιχειρείτε να σπάσετε τη ΔΕΗ σε κομμάτια όπως προσπάθησε ο κύριος Αθανασόπουλος.

- Θα μας βρίσκεται συνεχώς μπροστά σας όταν προωθείται απαράδεκτες και αδιαφανείς αποικιοκρατικού τύπου συμφωνίες όπως με την RWE για την κατασκευή μιας σειράς ανθρακικών μονάδων χωρίς να το έχετε συζητήσει καν με τις Τοπικές Κοινωνίες που έντρομες μάθαιναν ότι στην περιοχή τους η ΔΕΗ ξεκινά σε 6 μήνες την κατασκευή ανθρακικών εργοστασίων μόνο και μόνο επειδή ξέμειναν στην RWE !

- Θα μας βρίσκεται συνεχώς μπροστά σας όταν μέσα σε λίγους μήνες και χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο που να υπηρετεί το συμφέρον της ΔΕΗ αλλά τρίτων κάνετε - κουρελού το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ επιχειρώντας να ακυρώσετε την κατασκευή των μονάδων της.

- Θα μας βρίσκεται συνεχώς μπροστά σας όταν τα αποτελέσματα της αφαίμαξης της Επιχείρησης και των βρώμικων παιχνιδιών που στήνονται σε βάρος της, επιχειρείται να τα φορτώσετε στις πλάτες του ελληνικού λαού ξεζουμίζοντας τον στην κυριολεξία επιβάλλοντας πρωτοφανείς αυξήσεις! Αυξήσεις που δεν θα χρειάζονται αν κάνατε το καθήκον σας να υπερασπίσετε τη ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήγε στον εισαγγελέα κύριε Αθανασόπουλε για τη ληστεία της Επιχείρησης και των καταναλωτών και όχι εσείς.

- Θα μας βρίσκεται συνεχώς μπροστά σας όταν απαξιώνοντας το επιστημονικό και στελεχιακό προσωπικό της Επιχείρησης φέρνετε στρατιές καλοπληρωμένων άσχετων συμβούλων μόνο και μόνο επειδή είναι φίλοι σας.

- Τέλος θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας γιατί ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι να διαμαρτύρεται ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ αλλά να αγωνίζεται, να αντιστέκεται, να διεκδικεί και να προλαμβάνει!

Κύριε Αθανασόπουλε,

Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεκαετίες τώρα πίσω από αυτό που σκοπίμως προσπαθείτε να μας προσάψετε ως κατηγορία ένα κάναμε : ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.

Μακριά λοιπόν από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ λογικές συνδιοίκησης εξουσίας και καρεκλών .

Μακριά από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ γιατί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ χρόνια τώρα είναι στους δρόμους όχι για καρέκλες η το τι αυξήσεις θα πάρουν τα μέλη της, οι εργαζόμενοι αλλά για να ακυρώσει τα βρώμικα και στημένα παιχνίδια σε βάρος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.

Κύριε Αθανασόπουλε,
Τις καταλήψεις .
Τα συλλαλητήρια.
Τις συγκεντρώσεις
Την μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Τις δεκάδες δυναμικές εκδηλώσεις με κίνδυνο ζωής
Τις συνεντεύξεις τύπου
Τις προσφυγές στην Ε.Ε.
Τις καμπάνιες ενημέρωσης των καταναλωτών
Τα εξώδικα και πολλά άλλα δεν τα κάναμε γιατί θέλαμε να συνδιοικήσουμε μαζί σας.
Τα κάναμε γιατί εσείς δεν διοικούσατε έτσι όπως επιβάλλονταν. Δηλαδή με σεβασμό στην Επιχείρηση του Ελληνικού λαού.

Κύριε Αθανασόπουλε,

Εμείς δεν ξεχάσαμε ούτε λεπτό ότι από αυτή την Επιχείρηση ζούμε και κυρίως ότι αυτή η Επιχείρηση φτιάχτηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και ανήκει στον Ελληνικό λαό .

Δεν συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ιδιοκτήτες της.
Ξέρουμε καλά σε ποιόν ανήκει η ΔΕΗ
Μακάρι εσείς που ήσασταν ο Διευθύνων Σύμβουλος να την προστατεύατε και να της συμπεριφερόσασταν σαν να ήταν η δική σας Επιχείρηση .
΄Οσο για την άποψή σας ότι «η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μπορεί να κέρδισε πολλές μάχες αλλά τον πόλεμο της συνδιοίκησης δεν τον κέρδισε» είναι αλήθεια ότι πολέμους που δεν δίνεις δεν τους κερδίζεις.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ένα πόλεμο έχει.
Με τα συμφέροντα.
Αυτό τον πόλεμο ανεξαρτήτως κόστους θα τον πάμε ως το τέλος, γιατί οι λέξεις χρέος και καθήκον δεν έχουν διαγραφεί από το λεξικό μας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου