.

ΓΕΝΟΠ: Να προσληφθούν 5.000 άτομα με χρήματα από τις υπερωρίες που πληρώνει η ΔΕΗ

Αναδημοσίευση: Εφ. Έθνος, του ΧΑΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ, 18/1/10

Ξεμπλόκαραν οι διαδικασίες και ήδη ξεκίνησαν οι προσλήψεις στη ΔΕΗ, με την πρώτη... φουρνιά 80 εργαζομένων τις ημέρες αυτές. Θα συνεχιστούν έως ότου προσληφθούν όλοι όσοι έχουν περάσει με επιτυχία τις διαδικασίες του διαγωνισμού του 2007 που αφορά σε 2.000 νέους εργαζομένους. Τη... χαρμόσυνη είδηση μετέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στο 33ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι εργασίες του οποίου λήγουν σήμερα με την εκλογή νέας διοίκησης στο συνδικάτο.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, προχώρησε σε βαρυσήμαντη πρόταση-δήλωση από το βήμα του συνεδρίου:

Να προσληφθούν άμεσα 5.000 άτομα στη ΔΕΗ από τη στρατιά των ανέργων και το κόστος να καλυφθεί από τις υπερωρίες, ύψους 70 εκατ. ευρώ, που πληρώνει σήμερα η επιχείρηση. Ο κ. Φωτόπουλος είπε πως οι εργαζόμενοι παραιτούνται από τις υπερωρίες αυτές, για να γίνουν οι προσλήψεις.

Οι προσλήψεις του διαγωνισμού του 2007 στη ΔΕΗ, ανέφερε ο Αρθούρος Ζερβός, θα γίνουν με επιταχυνόμενες διαδικασίες, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες νέες προσλήψεις με «ευελιξία κι αξιοκρατικά κριτήρια». Ηδη ξεκινά η καταγραφή των αναγκών σε κάθε μονάδα.

Ο Νίκος Φωτόπουλος είπε πως η ΔΕΗ έχει σήμερα μόνον 22.000 εργαζομένους από 36.670 το 1994, με μέσο όρο τα 48 έτη, και πως οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση μεταξύ 20-30 ετών, στη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, είναι κάτω από 250 άτομα. Πρόκειται για «έγκλημα», είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε βάρος της επιχείρησης.

Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Θα δώσουν 32 εκ. € ως ρήτρα καθυστέρησης για το Αλιβέρι

Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να δώσει αποζημίωση στον ανάδοχο (ΜΕΤΚΑ) 32 εκατ. ευρώ ως ποινικές ρήτρες για την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου στο Αλιβέρι. Η μονάδα έπρεπε να αρχίσει να λειτουργεί από τον Ιανουάριο εφέτος, αλλά ο ανάδοχος δεν έχει... βαρέσει ούτε σφυριά...

Την υπόθεση αυτή με τον χαρακτηρισμό «σκάνδαλο» αποκάλυψε από το βήμα του 33ου συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο πρόεδρος του συνδικάτου Νίκος Φωτόπουλος. Κατήγγειλε επίσης ο Νίκος Φωτόπουλος αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της ΔΕΗ: από μια σειρά ραντιέρηδες, τσαντάκηδες, αεριτζήδες, που χωρίς καμία απολύτως επένδυση και ρίσκο αποσπούν τους λιγοστούς κερδοφόρους πελάτες της ΔΕΗ, παίρνοντας το... φιλέτο των εμπορικών τιμολογίων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου