.

Αναμένει η τοπική κοινωνία από τη ΔΕΗ και την Πολιτεία τις προτάσεις τους...

Αναμένει η τοπική κοινωνία τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, καθηγητή Αρθούρου Ζερβού, αναφορικά με τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής. Αναμένει από τη ΔΕΗ και την Πολιτεία να μελετήσουν και να παρουσιάσουν τις λύσεις που δίνουν στον ουσιαστικό διάλογο που άνοιξε, μεταξύ τοπικής κοινωνίας και Πολιτείας-ΔΕΗ, για τη διασφάλιση των μετεγκαταστάσεων Ποντοκώμης και Μαυροπηγής. Ένας διάλογος που προέκυψε μετά την επιχειρούμενη από τη ΔΕΗ μερική απαλλοτρίωση του αγροκτήματος Ποντοκώμης. Είναι ευχάριστο ότι την πάγια θέση των κατοίκων, και του παρόντος δικτυακού τόπου, την υιοθέτησε το σύνολο της κοινωνίας του νομού Κοζάνης και των θεσμικών του εκπροσώπων. Διότι δεν είναι θέμα μια τοπικιστικής διεκδίκησης "μικρού" μεγέθους όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί. Πρόκειται για τη διασφάλιση του ενεργειακού λεκανοπεδίου και ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός της ΔΕΗ θα υλοποιηθεί. Επιτέλους πρέπει να δοθεί λύση. Και τις προτάσεις η ΔΕΗ τις έχει στα χέρια της. Η αλήθεια είναι ότι ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ "έπεσε" απότομα στα δύσκολα.
Όμως πρέπει να σταματήσουμε να "σπαταλάμε" ανθρώπινους πόρους διότι τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν είναι πολλά και πρέπει να προχωρήσουμε στις επίλυση τους. Πολύ δε περισσότερο όταν πρέπει, Τοπική Κοινωνία, Πολιτεία και ΔΕΗ να προχωρήσουμε σε συμφωνημένες δράσεις πράσινης οικονομίας με επιχειρησιακό σχεδιασμό για το μέλλον της περιοχής μας καθιστώντας την, ως Δυτική Μακεδονία κέντρο πρότυπης πράσινης ανάπτυξης.

1 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    15/2/10, 11:17 π.μ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ Μαυροπηγιώτης, το κακό αγαπητοί συμπολίτες έχει φτάσει στο αποκορύφωμα.Η κοροιδία και η εκμετάλλευση της καθε κυβέρνησης για τον τόπο μας εχει ξεπεράσει τα όρια κάθε λογικής και οχι μόνο εξήγησης.Αυτός ο τόπος που τόσα έχει προσφέρει,για άλλη μια φορά έχει γίνει μπαλάκι συμφερόντων.Έρχεται η κυβέρνηση τώρα να παγώσει τις προσλήψεις και να στείλει για άλλη μια φορά τα παιδιά στην αβεβαιότητα και αγανάκτηση.Πάγωμα προσλήψεων,μετά από 3 χρόνια αναμονής και την ώρα που οι ανάγκες της επιχείρισης για προσωπικό ειναι πάγιες.Όμως η κοροιδία και η πονηριά δεν θα περάσει. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/02/2010 ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΑΥΤΙΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου