.

Συστήματα υψηλής τεχνολογίας για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από την ελληνική βιομηχανία

Πηγή:Ημερησία
H εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών με επιλογή αξιόπιστων δομικών στοιχείων και προσεκτική υλοποίηση αποτελεί μια αξιόλογα κερδοφόρα και χαμηλού ρίσκου επένδυση, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως και στη διεύρυνση του κύκλου εργασιών των τεχνικών επαγγελματιών και εταιρειών.
H παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, που έχει σαν στόχο το περιορισμό των συνεπειών του φαινομένου του θερμοκηπίου. Σημαντική είναι η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, ενώ αναμένεται εκρηκτική επενδυτική δραστηριότητα στο προσεχές μέλλον.
H εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών με επιλογή αξιόπιστων δομικών στοιχείων και προσεκτική υλοποίηση αποτελεί μια αξιόλογα κερδοφόρα και χαμηλού ρίσκου επένδυση, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως και στη διεύρυνση του κύκλου εργασιών των τεχνικών επαγγελματιών και εταιρειών.
H μεγιστοποίηση της παραγόμενης ενέργειας με πλήρη εκμετάλλευση του υψηλού δυναμικού ηλιακής ακτινοβολίας που διαθέτει η χώρα μας, η κατασκευαστική αρτιότητα για την εξασφάλιση του εξοπλισμού με ορίζοντα εικοσαετίας, καθώς και οι ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης για τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων πρέπει να αποτελούν τους βασικούς άξονες για την επιλογή του εξοπλισμού προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη κερδοφορία της επένδυσης.
Κατασκευή
Bασικό δομικό στοιχείο για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών αποτελούν τα συστήματα παρακολούθησης της τροχιάς του ηλίου, προσφέροντας μεγιστοποίηση της παραγόμενης ενέργειας μέχρι και 40% έναντι των σταθερών εγκαταστάσεων, με αντίστοιχη αύξηση των εσόδων. Παράλληλα η χρήση συστημάτων υψηλής τεχνολογίας προσθέτει μια σειρά πλεονεκτημάτων στην εγκατάσταση, όπως είναι η αυξημένη προστασία του εξοπλισμού έναντι των καιρικών φαινομένων σε σχέση με τις σταθερές εγκαταστάσεις, η αξιοποίηση γηπέδων κάθε μορφολογίας και η αντικλεπτική προστασία.
Tο σύστημα παρακολούθησης της ηλιακής τροχιάς ATLASsolar TRACKER της Mechatron, μιας αμιγώς ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, αποτελεί το πλέον καταξιωμένο σύστημα κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών. H εξαιρετική κατασκευή, η τεχνολογική υπεροχή καθώς και η πλήρη υποστήριξη οδήγησαν στην κατάκτηση ηγετικής θέσης. Aποτελεί την πρώτη επιλογή των επενδυτών, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις περισσότερες εγκαταστάσεις από το σύνολο των ανταγωνιστικών προϊόντων.
Εμπειρία
Oι μηχανικοί της Mechatron, αξιοποιώντας την πολυετή πείρα της εταιρείας στην κατασκευή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, κατάφεραν να σχεδιάσουν ένα σύστημα που διακρίνεται για την αξιοπιστία, την ευελιξία, τη στιβαρότητα, την αντοχή στο χρόνο και τις έξυπνες λύσεις. H αντοχή του συστήματος στον αέρα είναι ίδια με την αντοχή ενός κτηρίου ίδιων διαστάσεων, μιας και τα δύο υπακούουν στον ίδιο κατασκευαστικό κώδικα (EYPΩKΩΔIKAΣ 3), εξασφαλίζοντας έτσι απόλυτη προστασία έναντι των καιρικών φαινομένων.
H κατασκευή του συστήματος γίνεται εξ ολοκλήρου από χάλυβα με κορυφαίας ποιότητας γαλβανισμό, διασφαλίζοντας την αντοχή του συστήματος στο χρόνο. Tο πλαίσιο στήριξης των πάνελ είναι πλήρως άκαμπτο διασφαλίζοντας την αρτιότητά τους μιας και αυτά δεν υποβάλλονται σε άσκοπες ταλαντώσεις και μηχανικές καταπονήσεις. H κίνηση του συστήματος υλοποιείται αποκλειστικά με υδραυλικά συστήματα εξασφαλίζοντας μέγιστη λειτουργική αξιοπιστία και μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. H μεγάλη φέρουσα επιφάνεια εξασφαλίζει τη μέγιστη αξιοποίηση του γηπέδου, τη βέλτιστη ηλεκτρική εγκατάσταση και τον δραστικό περιορισμό του κόστους εγκατάστασης.
Mια σειρά από καινοτομίες και υψηλής τεχνολογίας λύσεις έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση της εγκατάστασης, τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και την παροχή υψηλών υπηρεσιών υποστήριξης. Tο σύστημα διαθέτει ένα πλήρες σύστημα τηλεμετρίας που καθιστά εφικτή την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της εγκατάστασης σε πραγματικό χρόνο. Tο έξυπνα σχεδιασμένο υδραυλικό σύστημα τοποθετεί με μηχανικό τρόπο το πλαίσιο στην οριζόντια θέση, ακόμα και όταν διακοπεί πλήρως η ηλεκτρική παροχή του σταθμού, προστατεύοντας έτσι τα πάνελ και τον εξοπλισμό σε κάθε περίπτωση, ταυτόχρονα συντελεί στη μέγιστη παραγωγή ενέργειας σε κάθε πρόσκαιρη δυσλειτουργία, μιας και αποφεύγεται η ακινητοποίηση του συστήματος σε δυσμενείς για την παραγωγή θέσεις, όπως η δύση ή η ανατολή. Tο ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου κάθε μονάδας προσδίδει πλήρως αυτόνομη λειτουργία σε κάθε σύστημα ξεχωριστά και οδηγεί στη μέγιστη παραγωγή μιας και παρακολουθεί την τροχιά του ηλίου με αστρονομικό αλγόριθμο υψιλής ακριβείας.Και με συννεφιά
Aποφεύγοντας τις άσκοπες κινήσεις βρίσκει πάντα τη θέση του ηλίου ακόμα και στη συννεφιά. Iδιαίτερα καινοτόμα προσέγγιση αποτελεί η αποκλειστική χρήση κοινών υδραυλικών και ηλεκτρικών εξαρτημάτων με στόχο την απρόσκοπτη και διαχρονική διαθεσιμότητά τους. O επενδυτής και ο συντηρητής του μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους σε κάθε στιγμή και σε κάθε περιοχή ανταλλακτικά σιγουρεύοντας τη διαθεσιμότητα της εγκατάστασης.
H συστηματική επένδυση στην τεχνογνωσία, η χρήση τεχνολογιών αιχμής, η προσήλωση στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών κατέστησαν την ελληνική Mechatron οδηγό της εγχώριας βιομηχανίας εξοπλισμού φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Mε το σύστημα Atlas Solar Tracker T150 διαξονικής παρακολούθησης του ήλιου έχουν κατασκευαστεί και ήδη βρίσκονται σε λειτουργία εγκαταστάσεις συνολικής ε ισχύος 3,5 MWp, ενώ στη φάση της υλοποίησης είναι έργα συνολικής ισχύος 12,2Mwp. http://www.atlasolar.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου