.

Ομιλία Υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη στο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Υφυπουργού Ενέργειας Γ. Μανιάτη στο 33ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ :

* "Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως ξεκαθαρισμένο ότι το Δημόσιο θα συνεχίσει να κατέχει τώρα και στο μέλλον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΔΕΗ καθώς και το management".
* "Άρση των στρεβλώσεων της αγοράς και επιβολή κανόνων υγιούς και επί ίσοις όροις ανταγωνισμού".
* "Η εταιρεία έχει οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια σε απαξίωση στην παραγωγική της βάση, στο προσωπικό της, αλλά και στην απώλεια τεχνογνωσίας".
* "Δεσμευόμαστε ότι θα καταθέσουμε σύντομα σχέδιο ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας".
* "Δεν υπάρχει απολύτως καμία σκέψη απαξίωσης του εθνικού μας καυσίμου. Ο λιγνίτης θα εξακολουθήσει να κατέχει τη δική του θέση στο μίγμα καυσίμου της χώρας και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εξαντληθούν τα ήδη ανοιχτά λιγνιτικά πεδία επενδύοντας σε νέες σύγχρονες μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων Μονάδων. Μονάδες που θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, Μονάδες που θα είναι ανταγωνιστικές, Μονάδες που θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων των περιοχών που χρόνια τώρα έχουν υποφέρει όσα έχουν υποφέρει. Στους κατοίκους αυτούς όλοι μας χρωστάμε, η Ελλάδα τους χρωστάει, η Ελλάδα χρωστάει και πρέπει να ανταποδώσει".
* "Άμεσα θα προκηρυχθεί η Μονάδα Πτολ/δα 5 και σύντομα, και εργαζόμαστε εντατικά σ' αυτή την κατεύθυνση, η Μονάδα Μελίτη 2. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης και επανασυγκροτείται η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, ώστε να είναι απόλυτα ξεκάθαρα όλα".


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου