.

Ξεμπλοκάρουν οι 1.600 προσλήψεις στη ΔΕΗ

Αναδημοσίευση: Εφ. Το Έθνος, των Χαρ. Αναγνωστόπουλου - Χρ. Κολώνα, 18/2/10

Ξεμπλοκάρουν, όπως όλα δείχνουν, οι 1.600 προσλήψεις εργαζομένων στη ΔΕΗ, καθώς υπέρ του αιτήματος να εξαιρεθούν από το γενικό πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο τάσσεται η επί του Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη.

Η υπουργός, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Εθνους», πρόκειται να κάνει εντός των ημερών σχετική εισήγηση στον επί των Οικονομικών συνάδελφό της, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ώστε να αρθεί ή να εξαιρεθεί η ΔΕΗ, να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες και έως τον Μάιο να έχουν πραγματοποιηθεί οι 1.600 προσλήψεις στην επιχείρηση.

Η κυρία Μπιρμπίλη απεδέχθη κατά τις πληροφορίες μας σχετικό αίτημα που της έθεσε στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, και τα μέλη του προεδρείου. Τα επιχειρήματα του συνδικάτου, που φαίνεται πως έπεισαν την υπουργό:

¬Η ΔΕΗ ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία δεν μπορεί να περιλαμβάνεται σε απαγορευτικές για το Δημόσιο αποφάσεις.

¬Η ΔΕΗ έχει τεράστια κενά σε προσωπικό, με συνέπεια να τίθεται εν κινδύνω η αποτελεσματική λειτουργία της. Δαπανά δε ετησίως 140 εκατ. ευρώ σε υπερωρίες, ποσό με το οποίο θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν προσλήψεις τη στιγμή που η ανεργία κορυφώνεται.

Υπενθυμίζουμε σχετικά με τον... μύλο των προσλήψεων στη ΔΕΗ:

Ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2004 και αφορούσε την πρόσληψη 2.031 εργαζομένων. Υστερα από παλινωδίες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για 1.600 προσλήψεις, «πέρασαν» από το ΑΣΕΠ, ενεκρίθησαν και ήδη 277 άτομα θα έπρεπε να είχαν κιόλας πιάσει δουλειά, καθώς το όνομά τους δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Η απαγόρευση όμως των προσλήψεων για το Δημόσιο μπλόκαρε και όλες τις προσλήψεις στη ΔΕΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου