.

ΔΕΗ: Στα σκαριά 5ετές Περιβαλλοντικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Αναδημοσίευση: Εφ. Ημερησία, 8/2/10

Οι δύο πλευρές ανέλαβαν αμοιβαίες δεσμεύσεις, η μεν ΔΕΗ να υποβάλλει έγκαιρα πλήρεις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι δε υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ να απλοποιήσουν και επιταχύνουν τις διαδικασίες ελέγχου, σχολιασμού και έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων

Απόφαση να καταρτισθεί 5ετές Περιβαλλοντικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΔΕΗ (ως τμήμα του υπό αναθεώρηση Επιχειρησιακού της Σχεδίου) ελήφθη σήμερα σε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της επιχείρησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι δύο πλευρές ανέλαβαν επίσης αμοιβαίες δεσμεύσεις, η μεν ΔΕΗ να υποβάλει έγκαιρα πλήρεις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι δε υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ να απλοποιήσουν και επιταχύνουν τις διαδικασίες ελέγχου, σχολιασμού και έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε επίσης η ανάγκη να επισπευσθεί η αδειοδότηση των νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που θα αντικαταστήσουν κάποιους από τους παλαιούς σταθμούς (ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, Μεγαλόπολης 1&2, Κερατσινίου) οι οποίοι βαίνουν προς το τέλος της ζωής τους.

Τονίστηκε εξάλλου ότι υπάρχει σαφής βελτίωση της ποιότητας και πληρότητας των περιβαλλοντικών μελετών της ΔΕΗ που υποβλήθηκαν τελευταία, παρόλα αυτά υφίσταται ανάγκη για περαιτέρω βελτιώσεις με αναβάθμιση των περιβαλλοντικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν θεματικές συσκέψεις εκπροσώπων των δύο πλευρών με στόχο να δοθούν λύσεις σε χρονίζουσες εκκρεμότητες.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου