.

Σπάρτακος: Καταγγελία για κατολισθήσεις

• ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ
• ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
• ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ !!!

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, για μία ακόμα φορά, αναγκάζεται να καταγγείλει τη Διοίκηση της ΔΕΗ για προκλητική αδιαφορία και πλήρη εγκατάλειψη των Ορυχείων, των ίδιων της των εργαζόμενων και της Επιχείρησης γενικά.
Η έλλειψη προσωπικού, την οποία διαρκώς επισημαίνει το Συνδικάτο, η έλλειψη σωστής επίβλεψης, η πλημμελής συντήρηση των μηχανημάτων και η εκτός Μεταλλευτικού Κανονισμού εξορυκτική δραστηριότητα, οδηγούν σε σωρεία προβλημάτων και θέτουν σε σοβαρότατο κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, αλλά πρωτίστως των εργαζομένων.
Το παρ ολίγον σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 31.1 στον Ε4 του Ορυχείου Καρδιάς, όπου έσπασε η αντηρίδα συγκράτησης της μπούμας καδοτροχού με αποτέλεσμα ο καδοτροχός να πέσει στο έδαφος, (ευτυχώς που ο εκσκαφέας δούλευε σε χαμηλό ύψος), οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και την πλημμελή συντήρηση του μηχανήματος.
Είναι βέβαιο ότι για την αποκατάσταση της συγκεκριμένης βλάβης θα απαιτηθούν πολλές ημέρες σκληρής δουλειάς, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την παραγωγή και το ποσοστό λειτουργίας του πάγιου εξοπλισμού.
Επιπλέον λόγω αδιαφορίας, κακής εκτίμησης του κινδύνου, ή και το ακόμα χειρότερο: λόγω άγνοιας του Μεταλλευτικού Κανονισμού, τα μέτωπα εξόρυξης στα Ορυχεία πολύ συχνά παρουσιάζουν μεγαλύτερο ύψος από το επιτρεπτό, με αποτέλεσμα οι εκσκαφείς να δουλεύουν σε συνθήκες υποσκαφής και κατά συνέπεια με ορατό τον κίνδυνο κατολίσθησης.
Αυτό ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας 1/2 στον Ε1 του Ορυχείου Καρδιάς, όταν μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών έπεσαν στο δάπεδο του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί το μηχάνημα έως το ύψος της περιφοράς και να μετατοπιστεί κατά 1,5 m περίπου.
Ακόμα και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ να επισπεύσει περαιτέρω τις διαδικασίες πρόσληψης των επιτυχόντων των διαγωνισμών που εκκρεμούν, αλλά και να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού, σύμφωνα με τις ανάγκες των Γενικών Διευθύνσεων, προκειμένου άμεσα να αποσυμφορηθούν οι δυσμενείς συνθήκες σε πολλούς χώρους Σταθμών και Ορυχείων.
Καλούμε την Επιθεώρηση Μεταλλείων να παρέμβει άμεσα και να επιβάλλει κανόνες για την ασφαλή λειτουργία μέσα στους χώρους των Ορυχείων.
Απαιτούμε, για άλλη μια φορά, από την πολιτεία να προχωρήσει επιτέλους στην σύσταση τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων στην Πτολεμαΐδα.

Γραφείο Τύπου
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου