.

Επιχορήγηση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων

Πηγή:Ημερησία

Tην επιχορήγηση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και τη σύνδεση της επιδότησης με την εγγυημένη τιμή της κιλοβατώρας για την «ηλιακή» ενέργεια ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους των τριών συνδέσμων επενδυτών σε φωτοβολταϊκά (ΣΕΦ, ΣΠΕΦ και ΣΕΦΕ) και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών.
Η δέσμευση της κας Μπιρμπίλη ήλθε μετά τις έντονες αντιδράσεις των επενδυτών σε φωτοβολταϊκά συστήματα εξ αιτίας της πρότασης της υπουργού να μειωθεί κατά περίπου 20% η εγγυημένη τιμή ανά κιλοβατώρα, βάσει της οποίας αποπληρώνονται για την ενέργεια που εγχέουν στο σύστημα οι παραγωγοί Φ/Β.
Η υπουργός Περιβάλλοντος είπε ακόμα ότι το ύψος της επιδότησης θα προκύψει εντός των επόμενων εβδομάδων με την αποσαφήνιση του σχεδίου του αναπτυξιακού νόμου, που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Μέχρι σήμερα πάντως στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν ήταν η απευθείας επιχορήγηση των φωτοβολταϊκών, δεδομένου ότι θεωρείτο ότι τον ρόλο της επιδότησης έπαιζε εμμέσως, η εγγυημένη τιμή ανά παραγόμενη «ηλιακή» κιλοβατώρα.Οι εκπρόσωποι των συνδέσμων παρουσίασαν στη συνάντηση τις απόψεις τους για το σύνολο του νομοσχεδίου και την τιμολόγηση.

1 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    4/4/10, 3:07 π.μ.

    ενα πορο εχει η Ελλαδα που λειτουργει καλα, το ορυχειο και την ΔΕΗ, μη θελετε να τον εξαλειψετε κι αυτον. θα σβησουμε. Οσο αφορα την μολυνση, ισουτε με το 1/10 της κινησης αυτοκ/των σε μια μερα στην Αθηνα. Η Ελλαδα χρειαζετε κι αλλα ορυχεια εξορηξης κιαλλων μεταλευματων για να σωθει. Αφυπνηστειτε και μην ακουτε τους ανθελληνες που θελουν να μας αφανησουν καταργωντας τα.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου