.

ΥΠΕΚΑ: Νέα προκήρυξη για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλευσης της Βεύης

Σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου Βεύης του νομού Φλώρινας και στην επίσπευση της σχετικής διαδικασίας, προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με απόφαση του Υφυπουργού κ. Ι. Μανιάτη.
Όπως τονίζεται στο σχετικό ανακοινωθέν, ο διαγωνισμός που διεξήχθη από την προηγούμενη Κυβέρνηση το 2006, ματαιώθηκε το καλοκαίρι του 2009. Ακολούθως -και στη βάση των Διατάξεων του Μεταλλευτικού Κώδικα- είχε απευθυνθεί πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου. Ωστόσο, η Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί με σκοπό τη διενέργεια διαπραγματεύσεων για την απευθείας εκμίσθωση σε ενδιαφερόμενη εταιρία ή επιχειρηματικό σχήμα, δεν συνεδρίασε.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επισπεύδει, για λόγους Δημοσίου συμφέροντος, τη διαδικασία εκμίσθωσης του εν λόγω λιγνιτωρυχείου. Οι σχετικές αιτήσεις ενδιαφέροντος πρέπει να κατατεθούν εντός 35 ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, ενώ η διαδικασία επιλογής του μισθωτή θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή που συγκροτείται εντός της εβδομάδας, με απόφαση του κ. Ι. Μανιάτη. Κριτήριο θα αποτελέσει η πιο συμφέρουσα προσφορά για το Ελληνικό Δημόσιο. Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα υποβληθεί προς κύρωση στη Βουλή.Για λόγους απόλυτης διαφάνειας και ενημέρωσης όλων των πιθανών ενδιαφερομένων, η σχετική ανακοίνωση θα σταλεί προς δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και σε επτά Ελληνικές εφημερίδες. Επιπλέον, θα γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Πηγή: www.energia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου