.

Σπάρτακος: Πλημμελής η τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας

Ένα ακόμη Εργατικό Ατύχημα.
Ένας ακόμη συνάδελφος τραυματίας.Ξεφεύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση των ατυχημάτων.
Ως πότε η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας θα πρέπει να αποτελεί πολυτέλεια;

Η εντατικοποίηση της εργασίας συνυφασμένη με την έλλειψη προσωπικού είναι τα αίτια του ατυχήματος.
Συγκεκριμένα
Κατά την διαδικασία επιμήκυνσης του ταινιόδρομου ο συνάδελφος Τριανταφυλλίδης Χρήστος ,στην προσπάθειά του να καθαρίσει την τραβέρσα του τελάρου για να κουμπώσει η ράγα, πιάστηκε ο παράμεσος δάκτυλος, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί και να μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου και έγινε επιτυχής συρραφή.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μια ακόμη φορά τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας είναι αδιαπραγμάτευτος όρος.
Καμία εργασία δεν είναι πάνω από την σωματική ακεραιότητα. Κανένα κέρδος οποιασδήποτε Επιχείρησης δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Κανένας εργαζόμενος θυσία στον βωμό της παραγωγικότητας.
Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για το ατύχημα, διότι έχει υποχρέωση να επιβάλλει τους όρους και τους κανόνες ασφάλειας στην εργασία, να προβεί άμεσα στην πρόσληψη των επιτυχόντων του Διαγωνισμού.
Καλούμε τους εργαζόμενους να τηρούν με ευλάβεια τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να μην εκτελούν καμία εργασία, εάν δεν εξασφαλίζεται πλήρως η ασφάλειά τους .
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου