.

Τουλάχιστον 1.500 νέες θέσεις εργασίας στον Αστακό

Πηγή:proslipsis.gr

Περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, που αφορά την δημιουργία σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε το έργο ως ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά έργα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, "καθώς δεν είναι μόνο ότι θα προσφέρει 1.500 θέσεις εργασίας στην πλήρη λειτουργία του σε μια περιοχή που το χρειάζεται πάρα πολύ, διότι έχει σοβαρά θέματα ανεργίας η Αιτωλοακαρνανία και η περιοχή του Αστακού, αλλά επίσης, αν υπολογίσει κανείς την απασχόληση που θα δημιουργηθεί κατά τις φάσεις κατασκευής του έργου, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα μπορούν να έχουν ένα καλύτερο αύριο".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 3,5 με 4 δις, που πλησιάζει σχεδόν το 5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ελλάδος, που από την πλευρά του Κατάρ υλοποιείται από το ιδιωτικό consortium Petroleum International, την κρατική επιχείρηση εξόρυξης και παροχής φυσικού αερίου και πετρελαίου του Κατάρ, που είναι ο κεντρικός επενδυτής, και από τους ιδιοκτήτες του λιμανιού του Αστακού, που είναι ελληνικές τράπεζες.

Σχετικά με την σημασία της επένδυσης, ο κ. Κουβέλης είπε: "Από τη φυσική θέση του το λιμάνι αυτό επιτρέπει στην Ελλάδα να έχει έναν στρατηγικό ρόλο, χάρη στην ύπαρξη αυτής της μεγάλης ποσότητας υγροποιημένου φυσικού αερίου, και στο ενεργειακό πεδίο και μάλιστα στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, σαν σημείο εισόδου φυσικού αερίου και προς τη Δυτική Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουμε τις πηγές παροχής φυσικού αερίου, ώστε να μην εξαρτάται η χώρα μας μόνο από αυτό που έρχεται από τα βόρεια και ανατολικά σύνορά μας μέσω Τουρκίας ή από τη Ρωσία ή από το Αζερμπαϊτζάν, γιατί η διαφοροποίηση των πηγών σημαίνει και μια εξασφάλιση για τη δική μας χώρα".

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου