.

Στη Μείωση της Κατανάλωσης κατά 60 τοις εκατό Στοχεύει το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκoν», το οποίο έχει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση περίπου 100.000 κατοικιών σε όλη τη χώρα και συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων προβλέπει επιδότηση επιτοκίου, απευθείας επιχορήγηση 30% για ιδιοκτήτες με χαμηλό εισόδημα, κάλυψη του κόστους ενεργειακής επιθεώρησης και έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα έως και 2.500 ευρώ.

Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του από τα τέλη Ιουνίου, χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑΝ 2 (40%) και τα ΠΕΠ (60%). Η υπουργός, κα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός, κ. Μανιάτης τόνισαν πωςαφορά κτίρια που έχουν κατασκευαστείπριν από την εφαρμογή του κανονισμού θερμομόνωσης του 1979 και βρίσκονται σε τιμή ζώνης μικρότερη ή ίση των 1.500 ευρώ.

Ανάμεσα στις πιθανές παρεμβάσεις ανήκουν η τοποθέτηση διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων, κουφωμάτων και η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα λαμβάνει χώρα και δεύτερη επιθεώρηση,βάσει της οποίας θα δίνεται τόσο η επιχορήγηση του δεύτερου υποπρογράμματος, καθώς και η αποπληρωμή του ποσού για την επιδότηση επιτοκίου.

Το ακριβές κείμενο του προγράμματος μπορείτε να το βρείτε στο σχετικό αρχείο

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου