.

ΥΠΕΚΑ: Επιτροπή διαγωνισμού για το Λιγνιτωρυχειο Βευης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Συγκροτηση Επιτροπης Εκμισθωσης των Δικαιωματων Ερευνας και Εκμεταλλευσης του Δημοσιου Λιγνιτωρυχειου Βευης Ν. Φλωρινης»

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, συγκροτήθηκε Επιτροπή για την εκμίσθωση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης του δημοσίου λιγνιτωρυχείου της Βεύης Ν. Φλωρίνης.

Ταυτόχρονα, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή διαφάνεια κατά την όλη διαδικασία, η οποία θα καταλήξει σε κατάρτιση σύμβασης που θα υποβληθεί στη Βουλή για κύρωση με Νόμο, ο Υφυπουργός κ. Ι. Μανιάτης απέστειλε επιστολή προς τις ηγεσίες των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και ζήτησε τον ορισμό εκπροσώπων τους, ώστε σε τακτά χρονικά διαστήματα να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την πορεία του έργου της Επιτροπής.

Η Επιτροπή Εκμίσθωσης αποτελείται από τους:

Μητρόπουλο Παναγιώτη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο Ι.Γ.Μ.Ε
Πραστάκο Γρηγόρη, Πρύτανη Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Περράκη Στέλιο, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Παναγόπουλο Κων/νο, Ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π
Μέρκο Παναγιώτη, Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, Υ.Π.Ε.Κ.Α.

Έργο της Επιτροπής είναι η απευθείας επιλογή μισθωτή για την έρευνα και εκμετάλλευση του δημόσιου λιγνιτωρυχείου στην περιοχή Βεύης του νομού Φλώρινας, σύμφωνα με το άρθρο 144 παρ. 3 του Μεταλλευτικού Κώδικα, από αυτούς που θα υποβάλλουν αιτήσεις στα πλαίσια της υπ’ αριθ. Δ9/Δ/Φ6/2331/405/5.2.2010 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου