.

Σιωπηρή διαμαρτυρία!

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ¨ΥΨΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ¨ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Όταν ένα βρέφος πεθαίνει αβοήθητο εξαιτίας της έλλειψης γιατρών ή υποδομών υγείας, όταν ασθενείς παράλληλα με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν θα πρέπει (επιβάλλεται) παράλληλα, να προσπεράσουν εμπόδια όπως χιλιομετρικές αποστάσεις, οικονομικό κόστος, ψυχική οδύνη, οικογενειακή αναστάτωση, κούραση και …..και ……και. Όταν κρεβάτια νοσοκομείων παραμένουν άδεια, επειδή δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό να περιθάλψει τους ασθενείς, όταν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι οι ίδιες «νεκρές», όταν οι υλικοτεχνικές υποδομές είναι πολλές φορές ανύπαρκτες, όταν η αναμονή για να εξεταστείς από τον μοναδικό γιατρό που εφημερεύει μπορεί να φθάσει σε αρκετές ώρες, όταν οι ίδιοι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Περιφέρειάς μας ισχυρίζονται ότι η Δ. Μακεδονία βρίσκεται στην «ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» όλων των Περιφερειών, τότε σίγουρα ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, να αναλάβουν πρωτοβουλία και να βάλλουν το νυστέρι βαθειά στην μολυσμένη πληγή του συστήματος υγείας.
Την Μεγάλη Τετάρτη, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας προβαίνουν σε σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Κοζάνης (Πλατεία Νίκης και ώρα 6.30 μ.μ.) ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον τόνο της φωνής αγανάκτησης, απελπισίας, απόγνωσης και οργής που βιώνουν καθημερινά. Κάτοικοι που δημιούργησαν μάλιστα σχετική σελίδα στο Facebook μας καλούν ΟΛΟΥΣ να λάβουμε μέρος στη συγκέντρωση, για την απαξίωση των νοσοκομείων και την ανάγκη άμεσης λήψης πρωτοβουλιών για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.
Ο Γιαννάκης, βρέφος μόλις 13 μηνών, υπήρξε πρόσφατα το τραγικό θύμα της ολιγωρίας, της ανοργανωσιάς, της έλλειψης ιατρών, του νοσηρού συστήματος υγείας, που για μία ακόμα φορά έπαιξε κορώνα – γράμματα με τη ζωή ενός ανθρώπου, ενός βρέφους. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ήδη, περίπου 8.000 μέλη της συγκεκριμένης σελίδας στο Facebook έχουν ζητήσει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το θάνατο του παιδιού.
Διανύοντας την Εβδομάδα των Παθών θα πρέπει να μας είναι περισσότερο εύκολο να αφουγκραστούμε το πάθος κάποιων ανθρώπων, που αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση τους. Δεν κλείνουμε τα μάτια, δεν εφησυχάζουμε.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σύσσωμος με τα στελέχη του και τους εργαζόμενους, συμμετέχουν στην διαμαρτυρία της Μ. Τετάρτης. Έχουμε δικαίωμα να λαμβάνουμε σωστή και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχουμε δικαίωμα να βρίσκουμε ανοιχτές τις πόρτες των νοσοκομείων και γιατρούς να μας παρέχουν τα αυτονόητα.
Γραφείο Τύπου
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

1 σχόλια

  • daskalos  
    30/3/10, 9:25 μ.μ.

    Το νεο blog ksipnistere.blogspot.com σας στελνει τους χαιρετισμους του και σας ενημερωνει οτι στους μολις 4 μηνες λειτουργειας του βρισκεται αναμεσα στα δημοφιλεστερα της Ελλαδας

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου